Čo je nové na FS?

Dari
Veterán
Veterán
Príspevky: 328
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:30
Predkovia z oblasti: Trebaczky, Sztankovics

Čo je nové na FS?

Príspevok od užívateľa Dari » 02 Apr 2014, 20:31

Zistil niekto z Vás nejaké rozdiely?
Čo ubrali a čo pridali?



Užívateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2603
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať užívateľa:

Re: Čo je nové na FS?

Príspevok od užívateľa duros » 03 Apr 2014, 06:56

Na svojom blogu nemaju k tomu ani pismenko (iba o update Anglicka, Spanielska a Portugalska - pokial ide o Europu). Diskutovalo sa o tom uz tu: viewtopic.php?p=11663#p11663

Dari
Veterán
Veterán
Príspevky: 328
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:30
Predkovia z oblasti: Trebaczky, Sztankovics

Re: Čo je nové na FS?

Príspevok od užívateľa Dari » 03 Apr 2014, 07:33

To som čítala, lenže ja žiadne rozdiely nevidím. V oblasti, ktorú skúmam ja, nič nepridali. Tak som bola zvedavá, či si z nás nerobia dobrý deň...

Dari
Veterán
Veterán
Príspevky: 328
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:30
Predkovia z oblasti: Trebaczky, Sztankovics

Matriky na FS

Príspevok od užívateľa Dari » 31 Máj 2014, 00:09

Dávno som nebola na stránke FS. Nezmenili náhodou prehliadač?

AndyT
Veterán
Veterán
Príspevky: 458
Dátum registrácie: 16 Apr 2013, 13:51
Predkovia z oblasti: Okolie Trnavy - Bučany, Trakovice, Brestovany, Šúrovce, Pastuchov, Zavar. Trnka, Briedik, Silný, Bohunický.

Re: Čo je nové na FS?

Príspevok od užívateľa AndyT » 31 Máj 2014, 08:48

Trosku zjednosili pristup k obrazkom.

Užívateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2603
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať užívateľa:

Re: Čo je nové na FS?

Príspevok od užívateľa duros » 31 Máj 2014, 09:40

Tym hornym pruhom s nastrojmi zmensili zobrazovaciu plochu...na takom malom NB mi tym naozaj vyznamne "zjednodusili" pracu...

david
Odborník
Odborník
Príspevky: 266
Dátum registrácie: 04 Sep 2013, 02:56

Re: Čo je nové na FS?

Príspevok od užívateľa david » 31 Máj 2014, 22:00

Povedzme, že listovanie v niektorých matrikách, kde to pôvodne išlo, bolo zakázané(skúšal som asi pred mesiacom) a teraz už znova ide v tom novom prehliadači.

stanley4
Príspevky: 12
Dátum registrácie: 05 Mar 2013, 16:26
Predkovia z oblasti: hlavne Liptov (Partizánska Ľupča), Horná Nitra (Chrenovec), Severná Morava (Troubelice)

Re: Čo je nové na FS?

Príspevok od užívateľa stanley4 » 31 Máj 2014, 22:55

duros napísal:Tym hornym pruhom s nastrojmi zmensili zobrazovaciu plochu...na takom malom NB mi tym naozaj vyznamne "zjednodusili" pracu...
Na ploche zobrazeného obrázka sú vľavo hore tri tlačítka: "+", "-" a "Toggle full screen", čiže zobrazenie na celú obrazovku, ALE v tomto zobrazení chýbajú šípky na listovanie stránok :( možno na to existuje klávesová skratka, ale zatiaľ o nej neviem...

laco
Odborník
Odborník
Príspevky: 226
Dátum registrácie: 11 Apr 2014, 20:01
Predkovia z oblasti: Nitrianský Hrádok, Bánov - Rosival, Necpaly - Justh, Bratislava a Záhorie - Klempa

Re: Čo je nové na FS?

Príspevok od užívateľa laco » 03 Jún 2014, 15:44

duros napísal:Tym hornym pruhom s nastrojmi zmensili zobrazovaciu plochu...na takom malom NB mi tym naozaj vyznamne "zjednodusili" pracu...
Možno AndyT myslel zmenu dizajnu pri vyhľadávaní v indexe, kde sa dá zo zobrazených výsledkov priamo kliknúť na obrázok matriky - ak je teda prístupná. Táto zmena mi je celkom sympatická.

Ešte jedna otázka do pléna - používa niekto prehliadač Opera? Lebo od istého času cez operu neviem listovať v matrike - zobrazí sa len obrázok, bez akéhokoľvek ovládania. Explorer a Firefox fungujú v poriadku.

Laco

david
Odborník
Odborník
Príspevky: 266
Dátum registrácie: 04 Sep 2013, 02:56

Re: Čo je nové na FS?

Príspevok od užívateľa david » 03 Jún 2014, 17:47

Na tej Opere(11.51) to aj mne robí. Skúšal som aj Operu 18 a tam to funguje. Pravdepodobne je to kvôli inému vykreslovaciemu jadru, ktoré sa zmenilo po Opere 12 a všetky novšie verzie vykreslujú rovnako ako Chrome.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný