Strana 1 z 1

Pozor na Family Tree Builder 7.0

Napísané: 25 Júl 2013, 13:34
od užívateľa patricius95
Týmto by som rád varoval všetkých užívateľov starších verzií FTB, aby si pred prípadnou aktualizáciou tohto programu exportovali všetky získané dáta do gedcomu (prípoda .ged). Ak spustíte aktualizáciu programu, bez upozornenia Vám program vymaže všetky získané dáta. Čo ma však prekvapilo ešte viac je fakt, že FTB 7.0 nepodporuje ani údaje zo starších verzií svojho vlastného softvéru, preto je nutný vyššie spomínaný export dát do GEDCOMu a následný import do novej verzie.

Re: Pozor na Family Tree Builder 7.0

Napísané: 25 Júl 2013, 16:13
od užívateľa Andiandi1
Ja mam tiez 7.0 ale spominany problem som nemal. Vsetko prebehlo v poriadku. Mam sice taky problem, ze mi po uplnom spusteni nezobrazuje uplne listu s ponukami, a niekedy sa po spusteni PC tiez samovolne spusti :D Chybicka se vloudila :D

Re: Pozor na Family Tree Builder 7.0

Napísané: 25 Júl 2013, 19:13
od užívateľa duros
No niekde bude naozaj chyba - v pondelok som to videl na vlastne oci u Mareka. Dost dlho sme laborovali, kym sme prisli na to iste, co Patrik.

Re: Pozor na Family Tree Builder 7.0

Napísané: 06 Aug 2013, 07:11
od užívateľa mikivivit
Už aj v predošlej verzii FTB mi odrazu v ľavom stĺpci - v prehľade/zozname osôb zmizli mená a hlavne priezviská niektorých osôb, ktorých som asi vpísal pri nastavení iného jazyka. Miesto nich mám iba otázniky a tie mená sa niekedy ešte objavia v osobnom štítku, čo je ešte dobre. Ale niekedy aj tam mám už len otázniky a už ich neviem inak ako manuálne obnoviť. Ale ani potom už sa neobjavia v tom prehľade vľavo. Zdá sa mi, že nie je múdro používať viac jazykov. Zdalo sa mi to potrebné, lebo mám príbuzných žijúcich aj v anglicky, ale aj v nemecky hovoriacich krajinách. Netuším, ako to opraviť. Skúsim sa opýtať tvorcov programu... Alebo mi viete poradiť aj vy?

Re: Pozor na Family Tree Builder 7.0

Napísané: 06 Aug 2013, 09:56
od užívateľa AndyT
Ako to tu tak citam, stary dobry BK. Aj ked ma svoje muchy. Zalohujem sice na tri krat (gedcom, BK zaloha a zaloha suborov v BK). Zatial som nemal problemy so zmiznutim mien, aj ked mi program spadol. Mam tam cca 750 osob a nasralo by ma ak by nieco zmizlo. Vieme len my, kolko usilia je za zistenim nejakeho udaju.

Re: Pozor na Family Tree Builder 7.0

Napísané: 06 Aug 2013, 10:06
od užívateľa patricius95
Ja používam zatiaľ stále FTB, avšak nemám šancu zistiť, či mi niekto chýba, nakoľko mám údaje o cca 3 200 osobách.

Re: Pozor na Family Tree Builder 7.0

Napísané: 06 Aug 2013, 10:20
od užívateľa duros
patricius95 napísal:Ja používam zatiaľ stále FTB, avšak nemám šancu zistiť, či mi niekto chýba, nakoľko mám údaje o cca 3 200 osobách.
No, Patrik, pri takom uctyhodnom cisle by som pri tychto informaciach znervoznel..a nie mierne :-) Ale nechcem robit paniku...
Fakt jeden je ten, ze sme sa s Marekom zamyslali, ktory program teda pouzivat ako najspolahlivejsi, ale prisamvacku, na nic som nevedel prist.
Okrem toho treba vziat v uvahu, ze kazdy prechod k inemu programu ma svoje uskalia - kazdy z programov ma svoje "finticky", "vychytavky" a "vylepsenia", ktore ine programy nepoznaju a to sa v zasade musi prejavit aj na importe, kedy musia zakonite vzniknut nejake rozdiely, s ktorymi sa kazdy program vyrovnava po svojom. A to uz pri velkych poctoch osob v rodokmeni nie je sranda.

Re: Pozor na Family Tree Builder 7.0

Napísané: 06 Aug 2013, 10:50
od užívateľa patricius95
Aj keď som členom tej "počítačovej " generácie, počítaču v tejto oblasti neverím a všetky získané údaje v PC len zálohujem. Všetko (okrem fotiek) mám v papierovej verzii a ten mi snáď údaje nevymaže ;-)

Re: Pozor na Family Tree Builder 7.0

Napísané: 06 Aug 2013, 12:10
od užívateľa duros
patricius95 napísal:... Všetko (okrem fotiek) mám v papierovej verzii a ten mi snáď údaje nevymaže ;-)
Velky respect :-)

Re: Pozor na Family Tree Builder 7.0

Napísané: 22 Jún 2017, 20:38
od užívateľa Edo
Ďakujem za informácie v tomto vlákne, pomohlo mi to väčšmi ako pokus o podporu na fóre myheritage. Stalo sa mi totiž, že po vytvorení nového projektu vo FTB 8.0 a následnom znovuotvorení môjho hlavného projektu mi zmizli mená a údaje, tak ako ste to opísali. Nepomohlo ani nahratie zálohovaných údajov! Problém bol naozaj iba v nastavení jazyka (Nástroje->Jazyky), mám tam nastavený ako primárny jazyk slovenčinu a sekundárny maďarčinu, keďže veľa zápisov v matrikách je po maďarsky (niekedy mi program tým pádom nájde viac zhôd). Toto bolo resetnuté do angličtiny, preto sa správne údaje nezobrazovali, keď som nastavil jazyky naspäť, všetko bolo v poriadku.