FamilySearchViewer

AndyT
Veterán
Veterán
Príspevky: 463
Dátum registrácie: 16 Apr 2013, 13:51
Predkovia z oblasti: Okolie Trnavy - Bučany, Trakovice, Brestovany, Šúrovce, Pastuchov, Zavar. Trnka, Briedik, Silný, Bohunický.

Re: FamilySearchViewer

Príspevok od užívateľa AndyT » 09 Feb 2014, 13:15

Absik napísal:Ak mate na mysli Vas priklad z 1.strany tejto diskusie, tak to je iny pripad. Tu vo vysledkoch vyhladavania nieje ikonka fotoaparatu pri zazname.
Ospravedlnujem sa, mate pravdu...



david
Odborník
Odborník
Príspevky: 266
Dátum registrácie: 04 Sep 2013, 02:56

Re: FamilySearchViewer

Príspevok od užívateľa david » 12 Feb 2014, 21:25

Ak sú tu ľudia, čo radšej sťahujú matriky ručne, resp. cez nejaké sťahovače (DownThemAll!), tak sa vám zídu nasledovné funkcie.

Zistenie počtov snímkov filmu:
https://das.familysearch.org/das/v2/dgs ... 1/children

Zistenie dgs k nejakému apid:
https://das.familysearch.org/das/v2/api ... 57/parents

Ono v podstate to isté používa aj FamilySearchViewer.

AndyT
Veterán
Veterán
Príspevky: 463
Dátum registrácie: 16 Apr 2013, 13:51
Predkovia z oblasti: Okolie Trnavy - Bučany, Trakovice, Brestovany, Šúrovce, Pastuchov, Zavar. Trnka, Briedik, Silný, Bohunický.

Re: FamilySearchViewer

Príspevok od užívateľa AndyT » 12 Feb 2014, 22:27

david napísal:Ono v podstate to isté používa aj FamilySearchViewer.
Pouzivali to aj tie povodne skripty, ktore uz nefunguju. Mormoni potom pomenili url adresy, poblokovali externe skripty, ale podstata ktora funguje aj teraz sa nezmenila.

kostej
Nováčik
Nováčik
Príspevky: 48
Dátum registrácie: 31 Jan 2014, 10:58
Predkovia z oblasti: Východné Slovensko

Re: FamilySearchViewer

Príspevok od užívateľa kostej » 13 Feb 2014, 17:26

Absik napísal:
AndyT napísal: Niektore idu. Skusal som to na niektorych madarskych matrikach.
Ak mate na mysli Vas priklad z 1.strany tejto diskusie, tak to je iny pripad. Tu vo vysledkoch vyhladavania nieje ikonka fotoaparatu pri zazname.
U těch maďarských matrik to bude asi případ od případu, protože např. matriky města Nádasd (dnes Trstené pri Hornáde) nejdou zobrazit i když jsou zaindexované a ikonku fotoaparátu u sebe nemají (viz např. https://familysearch.org/pal:/MM9.1.1/V6TV-ZDM).

JanK
Aktívny člen
Aktívny člen
Príspevky: 104
Dátum registrácie: 15 Jan 2014, 15:18

Re: FamilySearchViewer

Príspevok od užívateľa JanK » 14 Feb 2014, 12:41

Už som v tomto vlákne písal, nemá niekto v skúsenosti s úpravou súboru fsv,nakoľko nemčinu nemusím, nedá sa upravovať-pridávať v tomto programe?
Skúšal som to, no nedarí sa...

Užívateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 2711
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať užívateľa:

Re: FamilySearchViewer

Príspevok od užívateľa duros » 14 Feb 2014, 13:26

JanK napísal:Už som v tomto vlákne písal, nemá niekto v skúsenosti s úpravou súboru fsv,nakoľko nemčinu nemusím, nedá sa upravovať-pridávať v tomto programe?
Skúšal som to, no nedarí sa...
Teraz som sa na to pozeral - je to obycajny textovy subor, potom ulozeny s koncovkou fsv. Staci ho otvorit a ulozit v Poznamovom bloku ako txt subor a pracovat s nim, alebo potom tie textove data previest do excelu, pracovat tam a vyexportovat ako txt subor, ktory sa nasledne premenuje na fsv.
Excelovsky format mate tu: https://drive.google.com/file/d/0BxFBLr ... sp=sharing
textovy tu: https://drive.google.com/file/d/0BxFBLr ... sp=sharing

AndyT
Veterán
Veterán
Príspevky: 463
Dátum registrácie: 16 Apr 2013, 13:51
Predkovia z oblasti: Okolie Trnavy - Bučany, Trakovice, Brestovany, Šúrovce, Pastuchov, Zavar. Trnka, Briedik, Silný, Bohunický.

Re: FamilySearchViewer

Príspevok od užívateľa AndyT » 14 Feb 2014, 20:26

JanK napísal:Už som v tomto vlákne písal, nemá niekto v skúsenosti s úpravou súboru fsv,nakoľko nemčinu nemusím, nedá sa upravovať-pridávať v tomto programe?
Skúšal som to, no nedarí sa...
Nevidim vyznam v tomto subore (okrem toho, ze bez neho FSV nespustite). Je to len prehladovy zoznam, ktory sluzi na to, aby ste nemuseli dlho hladat konkretnu matriku. Na to, aby ste si ho vytvorili, potrebujete okrem DFN vediet aj presne strany, kde ktora matrika zacina a konci (kedze na jednom filme ich je viac. A to zistite tak, ze ich vsetky prebehnete v zoznamoch na FS alebo prelistujete. No a to je fakt na dlho.

JanK
Aktívny člen
Aktívny člen
Príspevky: 104
Dátum registrácie: 15 Jan 2014, 15:18

Re: FamilySearchViewer

Príspevok od užívateľa JanK » 15 Feb 2014, 21:55

Problémom ja asi CRC ,na konci je 8.miestne číslo a to pri úprave súboru fsv je potreba dať správne.Vraj sa to dá v totalcomanderi, zatiaľ som na to neprišiel.

david
Odborník
Odborník
Príspevky: 266
Dátum registrácie: 04 Sep 2013, 02:56

Re: FamilySearchViewer

Príspevok od užívateľa david » 16 Feb 2014, 01:08

No autor nikde nenapisal, ze je to CRC :D Nedava to velmi logiku tam mat, ale je to doslova primitivny checksum, teda pocet znakov v hex. Teda to kludne upravujte, po skonceni si pozrite pocet znakov(v normalnom editore bez problemov), potom na dalsi riadok napiste meno suboru a do dalsieho riadku 8 miestny pocet znakov v hex, uz nedavajte novy riadok.

A este taka drobnost, Total Commander sice vytvara sfv subory, kde sa pocita checksum, ale sfv s tymto fsv nema nic spolocne okrem rovnakych pismen. Na tu editaciu radsej pouzite Far.

kapustm
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 03 Jan 2014, 13:46
Predkovia z oblasti: rod Kapusta - farnosť Markušovce, rod Dopirák - farnosť Orlov (Andrejovka)

Re: FamilySearchViewer

Príspevok od užívateľa kapustm » 16 Feb 2014, 13:11

Absik napísal:Ja pouzivam radsej "DownThemAll" add-on pre Firefox.

V Manageri zadefinujem zdroj dat, napr. takto

Kód: Vybrať všetko

https://das.familysearch.org/das/v2/dgs:004032755_00[352:361]/$dist
t.j. stiahne snimky 00352 - 00361 z ID 004032755

a ako "renaming mask" uvediem napr.

Kód: Vybrať všetko

Sobase_2006428_1886-1895_*inum*.*ext*
kde prve 7-miestne cislo je cislo filmu, *inum* je pocitadlo (001-999) a *ext* je pripona suboru, teda .jpg.

Funguje to bez problemov, nepada to, dostal som sa k tym matrikam, ktore som si doteraz musel chodit prehliadat do archivu alebo do FS centra.
Dakujem! Je to skvely navod, funguje to rychlo a bez problemov. :) Len mam taku malu technicku otazku. Ak som stiahol snimky napr. od 001 do 150, ako dalej stahovat, ak chcem aby program pokracoval v cislovani, teda od 151? To sa mi nejako nedari.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný