Hľadám kontakt na stránku "Rendeleti Közlöny a Magyar Királyi Honvédség számára "

Máte základné údaje o hľadanom predkovi, neviete však ako ďalej? Opýtajte sa:)
Pravidlá fóra
Pravidlá fóra "Hľadám predka"
Skôr, než položíte otázku v tomto fóre, odporúčame Vám prečítať si tieto pravidlá a snažiť sa ich dodržiavať vo vlastnom záujme, aby Vám skúsenejší kolegovia mohli čo najskôr a čo najpresnejšie odpovedať:
1) Do predmetu témy napíšte konkrétne priezvisko, po ktorom pátrate, prípadne aj oblasť. Ak napíšete "Hľadám predkov", bude názov témy zmenený, pretože predkov tu hľadajú všetci, navyše ide o duplicitu s názvom subfóra.
2) Snažte sa uviesť všetky fakty, ktoré k danému predkovi viete, či už je to narodenie, úmrtie, sobáš, vierovyznanie, lokality, v ktorých žil, alebo čokoľvek iné. Akýkoľvek fakt je lepší, ako nič a môže viesť k rýchlejšej identifikácii.
3) Ak ide o osobu, ktorá už nežije, pridajte link na dokument, týkajúci sa osoby, alebo priložte sken dokumentu, aby sa predišlo omylom pri Vašom čítaní záznamu. Nebuďte ješitní, že Vám sa to stať nemôže. Stáva sa to každému, najmä v začiatkoch. Od toho sme tu, aby sme Vám pomohli, nikoho vopred nezatracujeme.
4) Uvedomte si, prosím, že pátranie po predkoch narodených po roku 1906, je výlučne vo Vašej kompetencii, pretože matriky po roku 1906 sú tzv. "živé matriky", ktoré sú stále uložené na matričnom úrade a údaje z nich sa poskytujú len priamym príbuzným. Preto musíte kontaktovať príslušnú matriku, kde budete musieť preukázať priamy príbuzenský vzťah a za poskytnutie každého záznamu môžu od Vás žiadať správny poplatok 5 Eur. Viac o tom, kde hľadať slovenské matriky: https://www.geni.sk/kde-hladat-slovenske-matriky/

Ďakujeme za pochopenie a želáme veľa úspechov v pátraní po predkoch.
iobagion
Veterán
Veterán
Príspevky: 334
Dátum registrácie: 28 Apr 2013, 03:50

Vďaka jedného ochotného Maďara som sa dostala k údajom, ktoré potvrdzujú, že môj dedko dostal nie jednu, ale dve medaily, preto by som sa rada dostala na tieto stránky :

Rendeleti Közlöny a Magyar Királyi Honvédség számára
1917-06-23 / 77. szám

Rendeleti Közlöny a Magyar Királyi Honvédség számára)
1917-07-07. 1765. oldal

ďakujem
iobagion
vorky
Veterán
Veterán
Príspevky: 511
Dátum registrácie: 30 Jan 2016, 15:49
Predkovia z oblasti: Vorcak, Orava

Imrich
Veterán
Veterán
Príspevky: 621
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:16
Kontaktovať používateľa:

Vložením 1. vety do Google dostanete

https://adtplus.arcanum.hu/hu/view/Honv ... 3&layout=s

Skuste to aj s druhou vetou.
iobagion
Veterán
Veterán
Príspevky: 334
Dátum registrácie: 28 Apr 2013, 03:50

Ďakujem za snahu, ak pridám 1. alebo 2. vetu do adresy tak sa dostanem na platenú stránku, takže je to bezpredmetné. Skúšala som aj ďalšiu ponúkanú adresu, ale tiež som sa k ničomu nedostala. Ja som si chcela len overiť, že tie dve medaile dostal skutočne môj dedko, lebo ja viem, že stále nosil len jednu medailu pripnutú na uniforme z 1. svetovej vojny. Odrádza ma aj to, že jeho meno nie je správne napísané, takže sa môže jednať o inú osobu, nie o môjho dedka.

iobagion
luki
Iniciatívny člen
Iniciatívny člen
Príspevky: 153
Dátum registrácie: 16 Jún 2016, 16:08
Predkovia z oblasti: Mníšek nad Popradom, Demänová, Kátlovce, Stupava

to prvé nájdete tu
http://dtl1.ogyk.hu/R/QHYT4PLSHL3SKIIJK ... base=GEN01
kliknutím na obrázok sa otvorí nové okno a prejdete na stránku označenú 1917/77 - sedí dátum aj číslo dokumentu a sú tam nejaké mená ...
To druhé bude súčasťou iného dokumentu, neviem to nájsť. Možno budete mať šťastie a nájdete to medzi týmito
http://dtl1.ogyk.hu/R/153PBG27UAN7EY891 ... HQTA-04825
luki
Iniciatívny člen
Iniciatívny člen
Príspevky: 153
Dátum registrácie: 16 Jún 2016, 16:08
Predkovia z oblasti: Mníšek nad Popradom, Demänová, Kátlovce, Stupava

Musím sa opraviť resp. doplniť, spätne zisťujem, že tie linky sa nedajú skopírovať tak jednoducho.
Takže ten druhý link http://dtl1.ogyk.hu/R/153PBG27UAN7EY891 ... HQTA-04825
funguje takto :
1. Malo by to byť nastavené v angličtine (jazyk sa prepína vpravo hore) a prehľadávame „General“ a hľadáme frázu „Rendeleti közlöny a Magyar Királyi Honvédség számára“, potom kliknite na lupu (vpravo).
2. Výsledkom je 102 nájdených dokumentov na 7 stránkach.
3. Zoraďte si dokumenty podľa roku (vpravo - SORT BY : Year)
4. Dokument pod poradovým číslom 69 je ten z roku 1917, kliknite naň.
5. Kliknite na obrázok, otvorí sa nové okno a tam nájdite stranu 1917/77.
iobagion
Veterán
Veterán
Príspevky: 334
Dátum registrácie: 28 Apr 2013, 03:50

Ďakujem za pomoc, adresa bola OK a zvládla som sa dostať k stránke, kde som však našla len meno, aj to nesprávne napísané, bol to zoznam osôb, ktoré dostali železný kríž na pásiku s páskou. Ak by môj dedko dostal takúto medailu, mal by ju aj na uniforme, ktorú nosil pri slávnostných príležitostiach, on však na uniforme mal len okrúhlu medailu, nie kríž. Ak by niekto chcel využiť kontakt na stránku kvôli vyznamenaniu z 1. svetovej vojny, je potrebné zamerať sa na záver na text stránky kde je uvedené "Rendeleti közlöny a Magyar Királyi Honvédség számára, Személyes ügyek" čo značí "Úradný vestník Kráľovskej uhorskej armády, osobné záležitosti", kde sú uvedené zoznamy vyznamenaných osôb. "Rendeleti közlöny a Magyar Királyi Honvédség számára" je len štábny vestník, ako som zistila. Prikladám aj fotografiu dedka, stojí prvý zľava, nevie náhodou aká uniforma to je a akú hodnosť dedko mal? Viem, že táto otázka tu nepatrí ale nevie niekto, v ktorom roku dedko mohol dostať medailu, keď ho zranili 28.10.1914 a 31.10.1914 ho so zranením "strela do kolena",(podľa toho som spoznala, že je to dedko) posielajú do nemocnice v Linzci, to som našla krvopotne na "Krameriusovi"

iobagion
IMG_0012.jpg
IMG_0012.jpg (126.68 KiB) 3502 zobrazení
mimili
Aktívny člen
Aktívny člen
Príspevky: 100
Dátum registrácie: 19 Okt 2015, 23:11
Predkovia z oblasti: Gemer, Liptov, Dolná Nitra

Ja som podobne potrebovala identifikovať podľa fotky hodnosť atď., a mne veľmi pomohli na fóre http://velkavojna.sk/forum/,
kde mi dali fakt podrobný popis nad všetky moje očakávania, takže odporúčam skúsiť tam
Napísať odpoveď