nezrovnalosti Scitanie 1930

Akékoľvek iné otázky, v ktorých potrebujete poradiť (nie priezviská, matriky, archívy, čítanie materiálov a pod. - na to sú zvlášť subfóra!).
MartinaS
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen
Príspevky: 236
Dátum registrácie: 21 Jún 2019, 12:24
Predkovia z oblasti: Pezinok, Raca, Oslany, Vylok

Zdravim,
to ze v scitacich harkoch su vselijake chyby je zname. Ja by som sa chcela opytat na vas nazor: V scitani 1930 je v Cerenanoch uvedeny moj (velmi) vzdialeny pribuzny, Jozef Pavkeje, narodeny 9.12.1929, podla scitacieho harku v Cerenanoch. V harku je zapisana aj jeho matka, Maria Gogorova, vydata Pavkeje.
https://www.slovakiana.sk/kulturne-objekty/cair-ko1etl1
Jeho vnucka ale uvadza, ze podla zachovanych dokladov sa Jozef sa narodil vo Francuzsku, 9.12.1929 (datum suhlasi), v Montataire, Oise. A po narodeni, cca do 8 rokov veku ho rodicia poslali na Slovensko, k starym rodicom.
Aky by mohol byt dovod, ze do scitania nezapisali ze sa Jozef narodil vo Francuzsku ale v Cerenanoch? Chyba scitacieho komisara, alebo si to chceli stari rodicia a matka zjednodusit, aby nemali doma "cudzinca"? Napada vam nejaky iny dovod?
A ak bolo dieta narodene vo Francuzsku, mohlo byt zapisane aj v slovenskej statnej matrike? Predpokladam, ze na cestovanie sem/tam po Europe, a napriklad aj na zapis do skoly asi potreboval nejaky doklad totoznosti ? Alebo nie?


Martina
Napísať odpoveď