Budatinske panstvo urbar

Tipy na knihy užitočné pri genealogickom pátraní. Máte zaujímavú knihu a ste ochotní v nej pre ostatných vyhľadať nejakú informáciu? Sem s ňou.
Milan931
Príspevky: 6
Dátum registrácie: 12 Apr 2024, 11:50

Dobrý deň, nemá niekto k dispozícii Urbár Budatínského panstva? Vopred ďakujem
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 4967
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

To je široký pojem. Urbárov bolo spísaných mnoho. Máte konkrétnu požiadavku, na konkrétny rok? Nikto tu len tak nevlastní urbár - sú dostupné v archívoch, veľká väčšina na stránke hungaricana.hu. Tam ste hľadali?

P.S. Už druhýkrát som Vám zmazal duplicitný príspevok. Nemusíte zbesilo klikať na odoslať, ak máte pomalšie internetové pripojenie. Radšej chvíľu počkajte, kým sa príspevok nahrá.
Milan931
Príspevky: 6
Dátum registrácie: 12 Apr 2024, 11:50

Už viem že systém je pomalší aspoň v mojom mobile som tu nový nevedel som ako to funguje že treba počkať kým mi to načíta 😉 ospravedlňujem sa . No jedna sa sa o rok 1799 až 1803, len tam je jeden problém že v archíve Bytča majú málo dokumentov vzhľadom k tomu že počas bojov slovákov proti madarom budatinsky zámok vyhorel a s ním aj značná časť dokumentov. Ale skúsim pozrieť tu vami navrhovanú stránku hungaricana.hu.. Ďakujem
Napísať odpoveď