Maďarský zápis na konci matriky

Pravidlá fóra
Vzhľadom na časté otázky týkajúce sa prakticky významu slov v písaných dokumentoch, častokrát nesprávne prepísané, jediným pravidlom tohto fóra je, aby ste pridávali odkazy na dokumenty, z ktorých chcete ozrejmiť význam slov. Nepodceňujeme Vaše čítanie, vychádzame z praktických skúseností.
PeterCsányi
Príspevky: 6
Dátum registrácie: 14 Sep 2018, 22:12
Predkovia z oblasti: rod Csányi (Tsányi, Czányi), oblasť Tvrdošovce

Dobrý deň,

pri hľadaní predka som narazil na text cca na 1 stranu, nachádzal sa na konci matriky z roku 1846 a píše sa v ňom o mojom predkovi János Csányi, text je pravdepodobne v staromaďarčine a aj keď vieme po maďarsky, nevieme si s tým radi. Prikladám fotografiu a odkaz na matriku: https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... cc=1554443
Vie niekto prosím preložiť tento text ?

Ďakujem
Prílohy
record-image_33S7-8BRR-44Q.jpg
laco
Veterán
Veterán
Príspevky: 476
Dátum registrácie: 11 Apr 2014, 20:01
Predkovia z oblasti: Nitrianský Hrádok, Bánov - Rosival, Necpaly - Justh, Bratislava a Záhorie - Klempa

Celé sa mi to prekladať nechce, ale v zásade ide o záznam vyhlásenia o tom, že János Csányi z neznámych dôvodov nie je zapísaný v matrike a na základe usmernenia z arciediecézneho úradu a po vypočutí svedkov dosvedčujú, že János Csány sa narodil v auguste 1824 Jánosov Csányimu a jeho zákonitej manželke Mária Berta. Krstný otec je Vida Jósef a krstná matka Bencze Mária. Krstil Spányik Imre vtedajsí farár.

Podpísaní sú príslušný dekan, novozámocký farár S(?)ennák Jósef a tvrdošovský farár, vicedekan Károly Bütner.


Laco
Napísať odpoveď