Family Tree

pietro26
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 18 Okt 2012, 00:23

Mal som nainštalovaný tento program a používal som ho. Dal som si vytvoriť GEDCOM, ktorý som mal zalohovaný. Preinštalovával som celý PC, menil systém, nainštaloval som znova tento program, chcem importovať GEDCOM a nechce to urobiť, lebo mi vypisuje, že mám zmeniť názov, lebo už existuje. Čo s tým?
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 3729
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Predpokladam, ze pred preinstalaciou systemu ste zalohovali zlozku Dokumenty a po po preinstalaciu ste jej obsah skopirovali do novych Dokumentov (ale skratka nejako inac, ale ide o ten isty obsah zlozky, ako ste mali predtym).
FTB si standardne vytvara v Dokumentoch zlozku MyHeritage, kde si uklada o. i. vsetky projekty, na ktorych ste pracovali. Ak ste teda pred preinstalaciou nezmazali tuto zlozku a po preinstalacii ste ju v ramci kopirovania dokumentov preniesli do novych dokumentov, tak novo instalovany FTB tam tu zlozku zaregistroval a nevytvoril novu. Preto teraz pri importe gedcomu vykrikuje, ze take nieco uz ma.
Je na Vas, ci si import pomenujete inak a budete pokracovat v nom, alebo ste si isty, ze to, co mate ulozene v zlozke MyHeritage pod tym istym nazvom je totozne a zhodne a budete to pouzivat. Presvedcit sa o uplnosti mozete tak, ze po spusteni FTB kliknete na tlacidlo Otvorit a on Vam ponukne prave tie projekty zo zlozky MyHeritage. Uz pri zajdeni mysou na ktorykolvek sa Vam zobrazi aj posledny datum a cas ulozenia. Snad som bol zrozumitelny...
pietro26
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 18 Okt 2012, 00:23

Nie, nezalohoval som Dokumenty, predtým som pracoval s programom Ancestry a ten nemá problém prijať svoj GED, ktorý bol z programu raz expotvaný. Predpokladal som, že to pôjde aj tu takto. Nerozumiem, keď postupujem podľa ponuky na importáciu, prečo mi dáva ponuku Vytvoriť nový gen. projekt, keď nejdem nič nové tvoriť, ale pracovať na starom.
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 3729
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Aha, uz mi to doslo, je to inak. Nieco ine je gedcom a nieco ine je komprimovany gedcom (pripona suboru .zed). FTB si ho uklada takymto sposobom, takze pri importe po Vas chce, aby ste mu zadefinovali nazov. V tomto kontexte nemate pravdu s Ancestry, ze by to bolo inak. Rozdiel je akurat v tom, ze Ancestry si okamzite vytvori v docasnych zlozkach programu svoj typ suboru bez nazvu a akonahle ukoncujete pracu s programom, vyzyva na ulozenie pod nejakym nazvom. FTB skor nez zacne pracovat, si to ziada mat ujasnene hned vopred :-)
pietro26
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 18 Okt 2012, 00:23

No dobre, a čo ďalej, skúsil som premenovať súbor a natiahlo ho, ale bez fotografií a nerozumiem, prečo ho mám premenovať, potom mi zverejní podľa názvu úplne iný rodokmeň.
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 3729
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Tak ja uz fakt neviem, co ste urobili, ked Vam nenatiahlo fotky. Vyskusal som export z FTB do gedcomu. Program mi okrem gedcomu vytvoril zvlast priecinok s fotografiami. Pri importe vzalo uplne vsetko bez problemov, vratane fotografii, a to bez toho, aby sa ma program zvlast pytal na umiestnenie zlozky s fotografiami. Uz vazne netusim, co ste urobili pri exporte.... skuste oslovit podporu FTB na strankach MyHeritage.
pietro26
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 18 Okt 2012, 00:23

Ciže asi nič mi neostáva, iba mechanicky nahádzať fotky znova?
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 3729
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Ak v tom istom umiestneni, kde mate gedcom, sa nenachadza adresar s rovnakym nazvom ako gedcom, v ktorom by mali byt fotky, tak Vam naozaj ine nezostava.
Na druhej strane mi stale nejde do hlavy, ze nemate zalohu zlozky Dokumenty. Mozno Vas k tomu nieco specificke viedlo, ale pred preinstalaciou systemu si clovek zvykne zazalohovat, alebo niekam inam skopirovat veci z PC. Keby ste mali tu zlozku MyHeritage, nepotrebujete ziaden import gedcomu, ziadne nahadzovanie fotiek.
pietro26
Príspevky: 7
Dátum registrácie: 18 Okt 2012, 00:23

Poučenie do budúcna
Používateľov profilový obrázok
marekT
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 248
Dátum registrácie: 05 Sep 2012, 02:11
Predkovia z oblasti: Dolný Kubín, Spišská Nová Ves, Kežmarok
Kontaktovať používateľa:

Ešte mi napadlo, keď si ten GEDCOM otvoríte napr. v Notepade, vidíte tam odkazy na tie fotografie? Ak áno, tak riešenie by malo byť jednoduché.
Napísať odpoveď