potrebujem zistiť ďalšie informácie o predkovi: Romanovi Beňovi, narodeného v Brezne, 21. 10. 1897.
Údajne emigroval do Argentíny a mal by byť bezdetný. Mal ženu, či boli zobratí, to neviem. Národnosť jeho ženy by mala byť španielska.
Zatiaľ sa nám podarilo získať z matriky jeho rodný list:

Na familysearch.org ho z nejakého dôvodu neviem nájsť, dokonca ani neviem nájsť jeho narodenie alebo krst.
Skúšal som zadávať jeho priezvisko vo viacerých formátoch: Beno, Benyo, Beňo, ale nič sa mi nedarí.
Pátral som aj v argentínskych záznamoch, hlavne po dátume jeho úmrtia, ale nepodarilo sa mi nič nájsť.
Tiež som hľadal cez rôzne digitalizované stránky cintorínov a zoznamy úmrtí, ale žiadna zhoda.
Ešte som sa dostal k informácii, že by mal prísť do Argentíny 19. 6. 1923, a toto sú údaje, ktoré som dostal z cemla.com:
Apellido: BENO
Nombre: ROMAN
Estado Civil: S
Nacionalidad: CHECOSLOVACA/C.S.R.
Lugar de Nacimiento: ---
Profesión: MECANICO
Fecha de Arribo: 1923/06/19
Barco: SIERRA NEVADA
Puerto: BREMEN
Rozumiem tomu dobre, že Barco je názov lode a Puerto je prístav, z ktorého vyplával?
Jeho vek sedí, pretože 26 rokov by dovŕšil až v októbri roku 1923.
Otázka teda znie: viete ma nasmerovať, kde mám pátrať ďalej? Mama sa dostala k informácii, že sa dá nejakým spôsobom pátrať cez Červený Kríž. Máte s tým niekto skúsenosti?
Budem rád, ak ma niekto viete nasmerovať, akou cestou sa vydať. To bude pre mňa veľmi užitočné.
Ďakujem veľmi pekne za pomoc
Viliam