sto rokov a to je pre mňa trošku dlhá doba.
 sto rokov a to je pre mňa trošku dlhá doba.Moja mama Kocsis Katalin,nar.r. 1930, v Rožňave, bola nemanželská . starká Kocsis Juliana ,nar.r. 1900 v Rožňave bola v čase počatia gazdiná v dome Szkalosa Emila ,nar.1877 ,Losoncztamási /Tomašovce pri Lučenci/ ,vdovec /manželka Járossy Erzsébet ,nar.r.1885 tiszolcz ,zomrela r. 1927 Budapest /. rodina uznala neoficiálne mamku ako ľavobočka,podľa legendy ale z toho dôvodu bol dotyčný nezodpovedný syn/krstné meno sa nespomína vraj mal už 30 rokov , ale kto vie .../ poslaný preč z Rožňavy.Nevieme ,ale zistiť koľko detí bolo v rodine a z toho koľko mužských potomkov . Hľadám preto niekoho so spojením na hore uvedenú rodinu, či už z rodu Járossy,Szkalos, Szabolcs, alebo Tresler .
keby niekto vedel pomôcť pohnúť sa ďalej veľmi by ma potešil. ostatní predkovia neboli problém, len tento náš starý otec.......všetky legendy o ňom sa ukázali ako skreslené

- splnomocnenie na Vasho predka a hladajte v matrikach co len chcete. Samozrejme, ze to zavisi aj od matrikarky. V inej obci ma nenechali v matrikach listovat, matrikarka hladala podla indexu.
 - splnomocnenie na Vasho predka a hladajte v matrikach co len chcete. Samozrejme, ze to zavisi aj od matrikarky. V inej obci ma nenechali v matrikach listovat, matrikarka hladala podla indexu.  teda tu na hornom gemeri to tak funguje.... nie sme začiatočníci , len sme sa zasekli.
 teda tu na hornom gemeri to tak funguje.... nie sme začiatočníci , len sme sa zasekli.
 ale zase je pravda, ak človek vie koho hľadá, tak mu povedia či to tam je alebo nie.... ale ak presne nevieme
 ale zase je pravda, ak človek vie koho hľadá, tak mu povedia či to tam je alebo nie.... ale ak presne nevieme  
   tak nakoniec sme sa vysporiadali so stranou Járossy - Szabolcs  , ako tak. Našli sme sploditeľa mamky, ale nenašli sme ostatok rodiny. zatiaľ.
  tak nakoniec sme sa vysporiadali so stranou Járossy - Szabolcs  , ako tak. Našli sme sploditeľa mamky, ale nenašli sme ostatok rodiny. zatiaľ.