snažil som sa vyhľadať dátum sobáša rodičov deda môjho starého otca. Vyhľadal som si záznam o narodení deda starého otca

skúšal som vyhľadať záznam o sobáši pred týmto dátumom avšak neúspešne. Vedeli by ste mi pomôcť / poradiť ako pokračovať?
Rok narodenia v censuse je podobne nepresný údaj ako vek v úmrtnej matrike. Platí pravidlo, čím starší človek, tým nepresnejší dátum. Je veľká pravdepodobnosť, že Jozef Tinák narodený 1846 je ten správny. Pozrite aj zápis o narodení Jozefovej sestry Anny, ktorá je spomínaná v súpise, porovnajte adresy, rodičov, krstných rodičov...tomas0620 napísal:V tom súpise ľudu sa nachádza pri Jozefovi Tinákovi rok narodenia 1845. Skúsil som teda vyhľadať záznam o narodení z tohto roku avšak znovu som neuspel. Našiel som Jozefa Tináka hned na začiatku roku 1846
Mnoho informácií od rodiny sa neskôr ukážu ako nie celkom presné. Je veľká pravdepodobnosť, že s jedná o vášho predka. Dátum krstu je asi naozaj 20. január.tomas0620 napísal:od rodiny som zistil, že dedo mojho stareho otca sa narodil 15.januára 1879 tak som hľadal záznam o narodení. Našiel som Jána Tináka ale pri ňom je dátum narodenia aj krstu 20. január. .... môže to byť ten môj hľadaný ? Ak áno ktorý dátum narodenia je správny?
Aj-aj. Laco tym myslel, ze zaznamy s rovnakym pismom poukazuju na tu istu osobu zapisujucu matricne zaznamy. Z jej sposobu zapisovania by sa teoreticky mohlo vydedukovat to, co pise laco v dalsej casti tej istej vety.tomas0620 napísal:Asi triviálna otázka no čo myslíte tým "Treba pozrieť viac záznamov s rovnakým písmom" aké záznamy. ... Myslíte tým záznamy pred a po tomto zázname v danej matrike? Alebo som to zle pochopil.