Liniczhuber Anna narodená niekedy okolo r.1780

Natrafili ste vo "svojich" matrikách na osobu, ktorá má pôvod v inom regióne? Podeľte sa s nálezom, možno niekomu pomôžete!
Viktor
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 04 Nov 2015, 06:32
Predkovia z oblasti: Bošany, Hajná n. Ves

Menovaná sa vydávala dňa 12.1.1814 v Pezinku z môjho praprastrýca Krištofa Barcsa. Ako miesto posledného bydliska má uvedený Weikendorf v Rakúsku. Tam som však také meno nenašiel.
ejco
Veterán
Veterán
Príspevky: 329
Dátum registrácie: 31 Jan 2014, 08:23
Predkovia z oblasti: horná Nitra

Dali ste príliš málo informácií k tomu, aby sme mohli zistiť niečo viac. Otázkou napr. je, či manžel zomrel skôr ako ona. Lebo mohlo sa stať, že ak ovdovela, zobrali si ju k sebe niektoré z detí. Prípadne ako nemajetná, nevládna alebo odkázaná na pomoc iných mohla svoj život dožiť v niektorom so starobincov.
Imrich
Veterán
Veterán
Príspevky: 621
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:16
Kontaktovať používateľa:

Skúste matriku Weikendorf prehľadať ešte raz poriadnejšie, prípadne okolie. Napr. s pomocou indexu
som našiel Caspara Linizhubera nar. 3.6.1783:

http://www.data.matricula.info/php/view ... 791&count=

A platí to, čo napísal p. Ejco, v budúcnosti priložte odkaz na obrázok z matriky (sobáš v Pezinku).
Viktor
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 04 Nov 2015, 06:32
Predkovia z oblasti: Bošany, Hajná n. Ves

Ďakujem za reakcie na moju otázku. Problém však je v tom, že som čerpal iba zo stránok Familysearch.org a nie priamo z archívu. Tu sa zrazu objavila a je uvedená pod priezviskami Liniczhuber, Liniczkoffer a Linczhoberin a nenašiel som zápis o jej úmrtí, ako i o úmrtí jej manžela. Vyžadovalo by to návštevu archívu, no na to už nemám. Jedná sa i tak o vedľajšiu vetvu nášho rodu, po ktorej som pátral iba pre zaujímavosť. Podobne som na tom s mojim prapradedom Adamom Duczovským, ktorý sa objavil pred rokom 1811 v Hajnej n. Vsi, nevedno odkiaľ. Pravdepodobne si ho priviedol, ako správcu, na svoj majetok župný prokurátor Ján Szalay.
Napísať odpoveď