Hľadáte dedko a príbuzných

Máte základné údaje o hľadanom predkovi, neviete však ako ďalej? Opýtajte sa:)
Pravidlá fóra
Pravidlá fóra "Hľadám predka"
Skôr, než položíte otázku v tomto fóre, odporúčame Vám prečítať si tieto pravidlá a snažiť sa ich dodržiavať vo vlastnom záujme, aby Vám skúsenejší kolegovia mohli čo najskôr a čo najpresnejšie odpovedať:
1) Do predmetu témy napíšte konkrétne priezvisko, po ktorom pátrate, prípadne aj oblasť. Ak napíšete "Hľadám predkov", bude názov témy zmenený, pretože predkov tu hľadajú všetci, navyše ide o duplicitu s názvom subfóra.
2) Snažte sa uviesť všetky fakty, ktoré k danému predkovi viete, či už je to narodenie, úmrtie, sobáš, vierovyznanie, lokality, v ktorých žil, alebo čokoľvek iné. Akýkoľvek fakt je lepší, ako nič a môže viesť k rýchlejšej identifikácii.
3) Ak ide o osobu, ktorá už nežije, pridajte link na dokument, týkajúci sa osoby, alebo priložte sken dokumentu, aby sa predišlo omylom pri Vašom čítaní záznamu. Nebuďte ješitní, že Vám sa to stať nemôže. Stáva sa to každému, najmä v začiatkoch. Od toho sme tu, aby sme Vám pomohli, nikoho vopred nezatracujeme.
4) Uvedomte si, prosím, že pátranie po predkoch narodených po roku 1906, je výlučne vo Vašej kompetencii, pretože matriky po roku 1906 sú tzv. "živé matriky", ktoré sú stále uložené na matričnom úrade a údaje z nich sa poskytujú len priamym príbuzným. Preto musíte kontaktovať príslušnú matriku, kde budete musieť preukázať priamy príbuzenský vzťah a za poskytnutie každého záznamu môžu od Vás žiadať správny poplatok 5 Eur. Viac o tom, kde hľadať slovenské matriky: https://www.geni.sk/kde-hladat-slovenske-matriky/

Ďakujeme za pochopenie a želáme veľa úspechov v pátraní po predkoch.
Svetlana
Dátum registrácie: 25 Dec 2015, 04:11
Predkovia z oblasti: Kralovicove Kracany

Dobrý deň. Potrebujete pomoc pri hľadaní údajov o môj dedo (Rodionov Zoltán) , ktorý sa narodil v roku 1925 v blízkosti Dunajskej Strede. V tridsiatych rokoch minulého storočia, rodina sa presťahovala do ZSSR. Ale moja prababička napísal na svoju rodinu. Tam je metrika na narodenie Rodionova Zoltán a obálku s menom príbuzní Jozef Kouchere Damezer . Pomôžte mi nájsť informácie o narodení svojho dedka a kde je moja rodina žije teraz. Dúfam, že za vašu pomoc.
SL372790.jpg
SL372790.jpg (120.05 KiB) 2016 zobrazení
SL372791.jpg
SL372791.jpg (123.11 KiB) 2016 zobrazení
Používateľov profilový obrázok
patricius95
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky

Dobrý deň,
Zoltánova mama, Matilda Bogáňová, sa zrejme narodila 20.12.1893 (zápis č. 194):
https://familysearch.org/search/record/ ... 3ASlovakia
Jej rodičia sa volali Ján Bogáň a Anna Dobrocká. Ak Vaši predkovia odišli do ZSSR v rámci tzv. opčnej dohody, tak pravdepodobne odišli zo Slovenska vlakom dňa 10.4.1947. Ak chcete nájsť žijúcu rodinu v Kráľovičových Kračanoch, skúste im napísať e-mail alebo list na Obecný úrad - tu je ich webová stránka: http://www.kralovicovekracany.ocu.sk/sk/
S pozdravom
Patrik Zakarovský
Napísať odpoveď