Indexovanie na FS

Akékoľvek iné otázky, v ktorých potrebujete poradiť (nie priezviská, matriky, archívy, čítanie materiálov a pod. - na to sú zvlášť subfóra!).
BarboraS
Aktívny člen
Aktívny člen
Dátum registrácie: 20 Feb 2015, 08:16
Predkovia z oblasti: Štefančík - Nacina Ves; Kočerha - Strážske; Dobiaš, Balúch - Veľký klíž; Paľko - Vranov nad Topľou, Bulka - Stakčín/ Rycerka Górna

Mám otázku, či niekto indexuje n Familysearch.org a má nejaký relevantný kontakt, kam napísať prípadnú pripomienku.

Momentálne je v indexovaní jedna várka dokumentov zo Slovenska, ktorá sa už asi 2-3 roky skoro nehýbe (asi 14% indexované), pretože mnoho záznamov je písaných rusínsky. V popise dokumentu sa uvádza, že sa tam používa jazyk slovenský, nemecký a latinský.
Ja som v priebehu rokov občas námatkovo stiahla jeden dokument z tohto súboru a vždy to bolo rusínsky, včera som dostala prvýkrát zápis v latinčine (nemčina sa u mňa neobjavila).
Chcela by som, aby v popise dokumentu uviedli, že dokumenty sú písané latinsky/rusínsky. Mohlo by to pritiahnuť pozornosť "azbukárov" a zložka by sa konečne niekam pohla, aby sa záznamy dostali online k pátračom.
Barbora
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Diskusne forum na FS bolo davno zrusene, v sucasnosti sa akakolvek komunikacia odohrava vyhradne bud cez support, alebo prislusnu skupinu na FB.
Napísať odpoveď