Jaroslava Kovaľová napísal:...Topiaci sa aj slamky chyta

...
Vy sa netopíte ani zďaleka, to by ste museli byť na tzv. mŕtvom bode, ale Vy máte možnosti.
Manželský pár Pavol Petro-Pavolko a Mária rod. Krajníková mali dcéru Máriu narodenú 28. marca 1907, predpokladám v Hencovciach(?). Chcete zistiť, kde a kedy sa narodil a zomrel jej otec, ale bez tzv. živých matrík to jednoducho nezistíte.
Ako prvé by som zatefonovala na Matričný úrad vo Vranove nad Topľou, do ktorého obvodu patrí obec Hencovce a opýtam sa, či majú k dispozícii knihu narodených pre ročník 1907. Ak áno, je za mnou ohnivá čiara a osobne za dostavím na matričný úrad za účelom nahliadnutia do nej a robím si z nej výpis na papier. To sú tie údaje (poznámky), ktoré sú veľmi nápomocné pre náš výskum a nie sú súčasťou údajov na terajších rodných, sobášnych a úmrtných listoch.
Ak ňou nedisponujú, nech Vám pani matrikárka povie, kde sa nachádza.
Ako Vám poradil kolega Laco, tak jednou ranou môžete nahliadnuť aj do knihy úmrtí na Máriu Petro-Pavolkovú rod. Krajníkovú. Navzájom si tak potvrdíte získané údaje (poznámky) o manželovi aj otcovi.
V neposlednom rade požiadajte pani matrikárku, aby Vám vyhľadala aj úmrtie Pavla Petro-Pavolka, nakoľko ho neviete nikde a z ničoho iného zistiť. Majú indexy, tak pol dňa by ho nemala hľadať.

Samozrejme, ak úmrtie nastalo v tomto obvode.
Sobáš tohto manželského páru tipujem, že sa bude najskôr nachádzať v pobočke príslušného ŠA.
Jaroslava Kovaľová napísal:...Mali deti Maria Petro Pavolkova( Kovaľová) 28.3.1907 zomrela 18.2.1985 v Hencovciach.Mala este dve sestry,ktorych datum narodenia nie je znamy.Po svadbe sa jedna volala Olahova zila v (Hencovce) a druha Kosturova(Komarany).Viac informacii sa mi zatial nepodarilo zozbierat.
Na
http://www.katasterportal.sk som pani Oláhovú rod. Petro-Pavolkovú z Hencoviec nenašla, ale istú menovkyňu Kosturovú Annu rod. Petro-Pavolkovú v k.ú. Komárany áno. Narodená bola 09.11. 1911 a zomrela 31.01. 1983, manžela mala Štefana.