Priezviska Matula Mratsko
-
- Dátum registrácie: 29 Okt 2019, 10:41
- Predkovia z oblasti: Baranyay, Koren, Matula, Svaty Anton
Vitam, mam otazku ohladom zmeny priezviska predka. Predok Andreas sa vyskytuje v manzelskej matrike ako "Andreas Mratsko" pochdza z Turcianskej zupy. Svadba bola vo Svatom Antone. 10 dni neskor sa narodil syn Andreasovi pod menom "Joannes Mratsko". 2 roky neskor sa narodil "Antonius Matula" ale predtym je preskrtnute priezvisko Mratsko. Dalsie narodene deti boli krstene iba "Matula". Nasla som aj matriku umrtia, tam je pod menom " Andreas Matula". Podla veku viem ze sa narodil priblizne v 1813 roku. V Turcianskej Zupe je narodeny v 1813 roku Andreas Matula, Mratsko v te istej zupe je z 1818 roku. Je v tychto zmenach priezvila nejaka logila, dovod? Mam prijat ze pchadza z rodiny Matula alebo Mratsko? Z Turcianskej Zupy prichdza do Stefultova ako masiasky pomocnik. Dakujem.
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
V Turci je častým javom používanie aliasov (prezývok). Možno Vám hlbší výskum odhalí aj toto. Nevidel by som to na zmenu priezviska.
- duros
- Administrátor
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Irónia? Koniec-koncov, nemusím sa vôbec ozývať...
To sa nie vždy dá jednoznačne určiť. Môj (iba) dojem je, že Mračko bola prezývka.
-
- Dátum registrácie: 29 Okt 2019, 10:41
- Predkovia z oblasti: Baranyay, Koren, Matula, Svaty Anton
O nie! Ziadna ironia.... Ja som nevyrastala na Slovensku.... moja slovencina je hrozna, ospravedlnujem sa!!! Som naozaj vdacna lebo lustim tuto zahadu niekolko rokov a som ozaj rada ze som natrafila na toto forum... teraz mozem napredovat. Este raz sa ospravedlnujem, Endjin
- duros
- Administrátor
OK, chápem, beriem toEndjin napísal: ↑01 Nov 2019, 11:20 O nie! Ziadna ironia.... Ja som nevyrastala na Slovensku.... moja slovencina je hrozna, ospravedlnujem sa!!! Som naozaj vdacna lebo lustim tuto zahadu niekolko rokov a som ozaj rada ze som natrafila na toto forum... teraz mozem napredovat. Este raz sa ospravedlnujem, Endjin