Vyriešené Gracz Anastasia Nitrianska Blatnica

Máte základné údaje o hľadanom predkovi, neviete však ako ďalej? Opýtajte sa:)
Pravidlá fóra
Pravidlá fóra "Hľadám predka"
Skôr, než položíte otázku v tomto fóre, odporúčame Vám prečítať si tieto pravidlá a snažiť sa ich dodržiavať vo vlastnom záujme, aby Vám skúsenejší kolegovia mohli čo najskôr a čo najpresnejšie odpovedať:
1) Do predmetu témy napíšte konkrétne priezvisko, po ktorom pátrate, prípadne aj oblasť. Ak napíšete "Hľadám predkov", bude názov témy zmenený, pretože predkov tu hľadajú všetci, navyše ide o duplicitu s názvom subfóra.
2) Snažte sa uviesť všetky fakty, ktoré k danému predkovi viete, či už je to narodenie, úmrtie, sobáš, vierovyznanie, lokality, v ktorých žil, alebo čokoľvek iné. Akýkoľvek fakt je lepší, ako nič a môže viesť k rýchlejšej identifikácii.
3) Ak ide o osobu, ktorá už nežije, pridajte link na dokument, týkajúci sa osoby, alebo priložte sken dokumentu, aby sa predišlo omylom pri Vašom čítaní záznamu. Nebuďte ješitní, že Vám sa to stať nemôže. Stáva sa to každému, najmä v začiatkoch. Od toho sme tu, aby sme Vám pomohli, nikoho vopred nezatracujeme.
4) Uvedomte si, prosím, že pátranie po predkoch narodených po roku 1906, je výlučne vo Vašej kompetencii, pretože matriky po roku 1906 sú tzv. "živé matriky", ktoré sú stále uložené na matričnom úrade a údaje z nich sa poskytujú len priamym príbuzným. Preto musíte kontaktovať príslušnú matriku, kde budete musieť preukázať priamy príbuzenský vzťah a za poskytnutie každého záznamu môžu od Vás žiadať správny poplatok 5 Eur. Viac o tom, kde hľadať slovenské matriky: https://www.geni.sk/kde-hladat-slovenske-matriky/

Ďakujeme za pochopenie a želáme veľa úspechov v pátraní po predkoch.
bouska
Nováčik
Nováčik
Príspevky: 34
Dátum registrácie: 20 Jan 2018, 12:57
Predkovia z oblasti: Nitra

Hľadám záznam v matrike narodených mojej prababky Anastasia Gracz narodená 15.4.1874 Nitrianska Blatnica, ktorá zomrela 10.6.1959 Bratislava . Údaj o narodení mám z matriky úmrtí, ktorá je ešte v Bratislave. Manžel Nicolaus Arvai a syn Paulus Árvai narodený 12.9.1901 Uljak Nitra, ktorého zápis som našiel. Ďakujem
Naposledy upravil/-a bouska v 27 Sep 2020, 10:21, upravené celkom 1 krát.
S pozdravom
Bouška
fefefe
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen
Príspevky: 239
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:58
Predkovia z oblasti: Kubaš,Peldik z Brezy, Greňo z Lomnej, Páterek z Beňadova, Kobida z Bobotu, Závodský z Motešíc, Fodora, Šiarik z Hradišťa, Korencsik z Topoľčian,

bouska
Nováčik
Nováčik
Príspevky: 34
Dátum registrácie: 20 Jan 2018, 12:57
Predkovia z oblasti: Nitra

Ďakujem veľmi pekne za vyhľadanie predka.
S pozdravom
Bouška
Ramgad
Príspevky: 5
Dátum registrácie: 02 Jún 2020, 13:11
Predkovia z oblasti: Nitrianska Blatnica: Seleš, Bittner, Belka, Hermann, Navrátil...

Dobrý deň, ak je to Anastasia Gracz nar. 13.4.1875 v Nitr. Blatnici, tak jej maminku Karolínu Bednárikovú som už trochu spracovala vo FS
https://www.familysearch.org/tree/perso ... s/LVWY-948

Karolína Bednáriková mala 3 mužov, k mojej veľmi vzdialenej rodine by mal patriť jej druhý manžel Jozef Nenutil. Mal by to byť brat mojej pra-pra-prastarej matky, ktorá sa narodila na Morave, overím si to, až keď sa naučím čítať kurent :D Priamo Karolíne sa už venovať nebudem, ale potrebovala som ju do skladačky.

Keď Karolína druhýkrát ovdovela (1866), mala 4 malé deti, v Cenzuse z 1869 je uvedená v dome č. 93 na prvom mieste ako vdova aj spolu s týmito deťmi. Dom patril Jozefovi Nenutilovi (záznamy som našla v matrikách od 1852). Jej tretí muž Ján Grácz sa pravdepodobne prisťahoval k nej po svadbe v 1870 a tam sa im narodili ďalšie 3 deti, vrátane Anastázie.

Krstnými rodičmi Anastázie sú moja praprastará matka Rozália Belková a jej brat František Belka, vtedy ešte obaja slobodní.
Napísať odpoveď