Štefan Galvoň 1899 Budapešť

Máte základné údaje o hľadanom predkovi, neviete však ako ďalej? Opýtajte sa:)
Pravidlá fóra
Pravidlá fóra "Hľadám predka"
Skôr, než položíte otázku v tomto fóre, odporúčame Vám prečítať si tieto pravidlá a snažiť sa ich dodržiavať vo vlastnom záujme, aby Vám skúsenejší kolegovia mohli čo najskôr a čo najpresnejšie odpovedať:
1) Do predmetu témy napíšte konkrétne priezvisko, po ktorom pátrate, prípadne aj oblasť. Ak napíšete "Hľadám predkov", bude názov témy zmenený, pretože predkov tu hľadajú všetci, navyše ide o duplicitu s názvom subfóra.
2) Snažte sa uviesť všetky fakty, ktoré k danému predkovi viete, či už je to narodenie, úmrtie, sobáš, vierovyznanie, lokality, v ktorých žil, alebo čokoľvek iné. Akýkoľvek fakt je lepší, ako nič a môže viesť k rýchlejšej identifikácii.
3) Ak ide o osobu, ktorá už nežije, pridajte link na dokument, týkajúci sa osoby, alebo priložte sken dokumentu, aby sa predišlo omylom pri Vašom čítaní záznamu. Nebuďte ješitní, že Vám sa to stať nemôže. Stáva sa to každému, najmä v začiatkoch. Od toho sme tu, aby sme Vám pomohli, nikoho vopred nezatracujeme.
4) Uvedomte si, prosím, že pátranie po predkoch narodených po roku 1906, je výlučne vo Vašej kompetencii, pretože matriky po roku 1906 sú tzv. "živé matriky", ktoré sú stále uložené na matričnom úrade a údaje z nich sa poskytujú len priamym príbuzným. Preto musíte kontaktovať príslušnú matriku, kde budete musieť preukázať priamy príbuzenský vzťah a za poskytnutie každého záznamu môžu od Vás žiadať správny poplatok 5 Eur. Viac o tom, kde hľadať slovenské matriky: https://www.geni.sk/kde-hladat-slovenske-matriky/

Ďakujeme za pochopenie a želáme veľa úspechov v pátraní po predkoch.
mimousova
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 12 Jan 2021, 21:29
Predkovia z oblasti: Zvolen, Koláre, Vavrečka
Bydlisko: Praha

Dobrý večer, chtěla bych poprosit o radu při hledání narození mého pradědečka. Vím konkrétní datum narození - 6.2.1899, a místem narození má být Budapešť, ale s maďarskými matrikami bohužel zatím nemám zkušenost. Jeho předci i potomci jsou narození na Slovensku, což si dohledám nebo zajistím, ale bohužel se mi nedaří dohledat zápis o jeho narození. Prosím o pomoc nebo radu jak dál, děkuji :-)
Tommy
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen
Príspevky: 258
Dátum registrácie: 23 Mar 2019, 21:05
Predkovia z oblasti: Bojnice,Sklené,Kunešov,Nedožery-Brezany

Niektoré matriky z Budapešti nemajú dobrý index a narodenie mojej prababky som musel prezerať ručne i niekoľko ďalších záznamov a je to dosť piplačka,no dá sa. Zvoľte si obvod Budapešt a kliknutím na kolonku birth zadajte svoj rok, tak i pri ďalšej časti mesta.

https://www.familysearch.org/search/ima ... %3D1452460
mimousova
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 12 Jan 2021, 21:29
Predkovia z oblasti: Zvolen, Koláre, Vavrečka
Bydlisko: Praha

Deuji, takto se o to pokousim, hledala jsem na MACSE podle prizviska Galvony, ktere mela jeho mama i ve sve matrice a podla toho by ve II. okresu mel byt nekdo takovy narozeny - nevite prosim nekdo, jestli odpovida cislovani okrsku na MACSE tem na FS? Dekuji :)
jan
Člen
Člen
Príspevky: 73
Dátum registrácie: 23 Mar 2014, 15:59

podľa klipu by vo výsledku hľadania malo byť číslo filmu, snímku aj priamo odkaz na FS
mimousova
Príspevky: 3
Dátum registrácie: 12 Jan 2021, 21:29
Predkovia z oblasti: Zvolen, Koláre, Vavrečka
Bydlisko: Praha

Hej, ale to je asi jen pro cleny. Nemate prosim nekdo pristup, zda byste mi jen rekli, kde bych zapis nasla? Dekuju moc :)
Napísať odpoveď