Slovakiana rok 1930 - sčítacie hárky
- patricius95
- Veterán
- Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
- Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky
- Kontaktovať používateľa:
Ja upozorním tých, čo si toto vlánko čítajú celé, aby si dali pozor na „židovské domácnosti”. Ten, kto prepisy tých židovských domov robil, prepísal len židovských obyvateľov. Ja som napr. kontroloval hárky z Drienova a katolícke služobníctvo nebolo indexované...
S pozdravom
Patrik Zakarovský
Patrik Zakarovský
-
- Veterán
- Dátum registrácie: 30 Jan 2016, 15:49
- Predkovia z oblasti: Vorcak, Orava
Potvrdzujem rovnaký prípad v obci Rabčapatricius95 napísal: ↑30 Aug 2022, 11:07Ja upozorním tých, čo si toto vlánko čítajú celé, aby si dali pozor na „židovské domácnosti”. Ten, kto prepisy tých židovských domov robil, prepísal len židovských obyvateľov. Ja som napr. kontroloval hárky z Drienova a katolícke služobníctvo nebolo indexované...
-
- Člen
- Dátum registrácie: 04 Mar 2021, 12:59
- Predkovia z oblasti: Horehronie, severné Maďarsko, Považie, rakúska Halič
Na to som myslel, ale u syna zapisany nie je ani v 1930, ani v 1940 - dva roky pred svojou smrtou. Cislo domu, ktore mi uviedol farar z matriky, ktoru ma k dispozicii v 1940 no ani v 1930 na rovnaje ulici jednoducho nie je.Petra1909 napísal: ↑29 Aug 2022, 20:17Zdravím,
Váš předek nemusel zemřít v domě, ve kterém bydlel. Moje praprababička bydlela ve stáří u své dcery, později v nějakém podnájmu u zcela cizích (nepříbuzných) manželů cca stejného věku, jako byla ona, zemřela ale v domě, ve kterém podle diplomové práce, která řeší stavby v této obci, byl zájezdní hostinec. Později ve stejném domě zemřela i tato dcera, přestože vlastnila statek (1/4 lán). Musela jsem projít sčítací archy jeden po druhém. Proč to tak bylo si zatím nedovedu vysvětlit.
P.Z.
Ide hlavne o to, ze sice viem kedy a kde sa mal predok narodit, ale viac ma zaujima jeho manzelka. Tu neviem presne urcit v matrikach na Family Search a dufal som, ze v 1930 ju najdem aj s nacionaliami. Cele mesto NMnV som si stiahol ku sebe a presiel som ho. Kedze to cislo nie je ani v prehladoch, ktore mi postol uzivatel vorky, nemam dojem, ze ten konkretny harok jednoducho chyba.
-
- Iniciatívny člen
- Dátum registrácie: 16 Jún 2016, 16:08
- Predkovia z oblasti: Mníšek nad Popradom, Demänová, Kátlovce, Stupava
Dnes pridaných cca 100 hárkov, celkový počet 623 257.
https://www.slovakiana.sk/kulturne-obje ... 5757185017
https://www.slovakiana.sk/kulturne-obje ... 5757185017
-
- Člen
- Dátum registrácie: 14 Máj 2015, 23:03
- Predkovia z oblasti: Caban, obec Selce pri B.Bystrici, Podkonice
Dobrý večer,
dnes som zistil, že z databázy zindexovaných údajov zmizla väčšina záznamov z roku 1930, ktoré som spracoval pre niekoľko obcí banskobystrického okresu. Stala sa niekomu podobná nepríjemnosť? Máme sa obávať, že indexácia je zbytočná?
dnes som zistil, že z databázy zindexovaných údajov zmizla väčšina záznamov z roku 1930, ktoré som spracoval pre niekoľko obcí banskobystrického okresu. Stala sa niekomu podobná nepríjemnosť? Máme sa obávať, že indexácia je zbytočná?