VYRIEŠENÉ názov obce Poddubje?

Našli ste v archívoch obec, oblasť, geografické označenie, ktoré neviete nájsť ani na Goolge mapách? Tu vám pomôžeme zistiť, čo to je.
Danka
Dátum registrácie: 21 Dec 2023, 10:16
Predkovia z oblasti: Dronzek, Šoltys (Lapsze Wyzne, terajšie Poľsko), Vozár, Černický (Dobšiná, SNV)

Dobrý deň,
viete mi pomôcť s identifikáciou obce, ktorá je uvedená v matrike narodení aj úmrtí. Sú to záznamy z obce Olcnava/Bystrany, okres Spišská Nová Ves. Názov obce sa vyskytuje v týchto matrikách sporadicky, často pri mene Lyach. Možno sa do Olcnavy prisťahovali a možno je to len nejaká miestna časť niektorej obce v okolí, ktorá dnes už neexistuje. V zozname maďarských názvov obcí som nič nenašla a ani google nič nevie, dokonca ani AI :D
Mne sa ten názov obce zdá ako Poddubje, ak správne čítam.
V jednom zázname je uvedené narodený v Baldocz (Baldovce), bývajúci v Poddubje. V druhom zázname je narodený v Kattun (Spišské Podhradie), bývajúci v Poddubje.
Tento názov obce sa vyskytuje len pri niektorých záznamoch mena Lyach, väčšina z nich má miesto narodenia/úmria Olcnava.
Viete niekto rozlúštiť čo to je a kde to je? :)
pic3.jpg
pic2.jpg
pic1.jpg
Ďakujem.
Naposledy upravil/-a Danka v 08 Júl 2024, 08:09, upravené celkom 1 krát.
mano
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 28 Okt 2015, 19:34

Dobry den ,

"Pod dubím" je oznacovany les v k.u.Olcnava ,takze zrejme nejaka samota
https://zbgis.skgeodesy.sk/mapka/sk/kat ... .746325,18
Danka
Dátum registrácie: 21 Dec 2023, 10:16
Predkovia z oblasti: Dronzek, Šoltys (Lapsze Wyzne, terajšie Poľsko), Vozár, Černický (Dobšiná, SNV)

dobrý deň,

v katastrálnych mapách ma nenapadlo hľadať, ďakujem, zas som o niečo múdrejšia :)
Napísať odpoveď