Neviem, ci je to novinka, ale nevsimol som si doteraz podobny system prepisov. Necitatelne pismena alebo casti textu su nahradzane znakmi ? alebo *
napriklad
Annae ?iatzko
Antonii Kost*macher
Čo je nové na FS?
-
- Veľmi aktívny člen
- Dátum registrácie: 14 Jún 2019, 20:54
- Predkovia z oblasti: Horná Ves, Radobica, Veľké Pole, Bystričany, Nitrianske Sučany, Veľké Uherce, Partizánske, Veľké Hoste, Dubodiel, Ostratice, Veľká Hradná, Bošianska Neporadza, Šarovce, Jablunkov na Morave
-
- Veľmi aktívny člen
- Dátum registrácie: 14 Jún 2019, 20:54
- Predkovia z oblasti: Horná Ves, Radobica, Veľké Pole, Bystričany, Nitrianske Sučany, Veľké Uherce, Partizánske, Veľké Hoste, Dubodiel, Ostratice, Veľká Hradná, Bošianska Neporadza, Šarovce, Jablunkov na Morave
Doplnene indexy su napr aj pre obce (FÚ)
Dubodiel
Bystričany
Motešice
Nováky
Veľké Uherce
Heľpa
Šarovce
Nie ale všetky roky, buď úmrtné matriky, alebo sobášne, alebo aj aj
Podľa zobrazovania scanov sa ešte údaje dopĺňajú
Natrafil niekto ale na novo pridané matriky?
Dubodiel
Bystričany
Motešice
Nováky
Veľké Uherce
Heľpa
Šarovce
Nie ale všetky roky, buď úmrtné matriky, alebo sobášne, alebo aj aj
Podľa zobrazovania scanov sa ešte údaje dopĺňajú
Natrafil niekto ale na novo pridané matriky?
- Absik
- Veľmi aktívny člen
- Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:22
- Predkovia z oblasti: Východné Slovensko: Škripko, Pravda, Polyák, Andrejčák, Výrostko/Virosztko, Prepiják; Maďarsko/Košice: Deutsch; Spiš+Poľsko: Kohn, Tandlich; Morava: Absolon, Lédl
- Kontaktovať používateľa:
Nie je to sice este nove na FS, ale pomaly sa schyluje k digitalizacii statnych matrik. Uz sa sice o tom rozpravalo tak 5 rokov dozadu, no potom prisla pandemia, tak to slo ad acta.
Neviem ako to bude organizovane, no archivarky z niektorych pobociek archivu v NR mi potvrdili, ze uz zasielali zoznamy statnych matrik na potreby digitalizacie.
Samozrejme, este pretecie vela vody, kym do archivov nabehnu ludia so skenermi, kym sa to dostane online a samozrejme, o indexovani ani nevravim. Tiez zatial nikto asi netusi, ci sa to bude zverejnovat postupne, tak ako to bude pribudat, alebo po nejakych väcsich celkoch (okres, kraj, zupa, archiv.... whatever).
Neviem ako to bude organizovane, no archivarky z niektorych pobociek archivu v NR mi potvrdili, ze uz zasielali zoznamy statnych matrik na potreby digitalizacie.
Samozrejme, este pretecie vela vody, kym do archivov nabehnu ludia so skenermi, kym sa to dostane online a samozrejme, o indexovani ani nevravim. Tiez zatial nikto asi netusi, ci sa to bude zverejnovat postupne, tak ako to bude pribudat, alebo po nejakych väcsich celkoch (okres, kraj, zupa, archiv.... whatever).
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
Podľa mne dodanej informácie, majú mormóni dodať skenery a zamestnanci archívov skenovať. Malo by to byť v dohľadnej dobe. Ale kým sa to dostane na net, chvíľu asi potrvá.
-
- Dátum registrácie: 11 Nov 2023, 17:25
- Predkovia z oblasti: Bardejov a okolie - Pohronska Polhora
U mna vsetko funguje. Ked vidite len bielu obrazovku bez menu, v ktorom ma byt zoznam matrik, tak stlacte CTRL+F5. Resetne to webove subory (cache), ktore sa ukladaju do PC, a nacita nove. Toto sa stava velmi casto ked je nova aktualizacia pre browser (chrome, mozila).
- obi
- Veterán
- Dátum registrácie: 17 Feb 2017, 18:58
- Predkovia z oblasti: Obenau,Stouy,Rakúsko,Maďarsko,Slovensko
Ja som mal všetko ako má byť len namiesto značiek fotoaparátov som mal všade kotúč s filmom...
Používam Firefox, aktualizácia nepomohla ale ctrl+F5 áno, už to funguje, zaujímavé...
Ďakujem za pomoc
Používam Firefox, aktualizácia nepomohla ale ctrl+F5 áno, už to funguje, zaujímavé...
Ďakujem za pomoc
-
- Veľmi aktívny člen
- Dátum registrácie: 21 Jún 2019, 12:24
- Predkovia z oblasti: Pezinok, Raca, Oslany, Vylok
Aj mne sa to v poslednej dobe stalo (viackrat): "moje" matriky - filmy ktore boli predtym dostupne boli zrazu s s kotucom, a potom o par dni uz zase normalne, ako predtym. Ja som si to vysvetlila, ci sa nejedna o nejaku udrzbu databazy?