Čo je nové na FS?

Tipy na online databázy užitočné pri genealogickom pátraní.
Rhostacny
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen
Dátum registrácie: 14 Jún 2019, 20:54
Predkovia z oblasti: Horná Ves, Radobica, Veľké Pole, Bystričany, Nitrianske Sučany, Veľké Uherce, Partizánske, Veľké Hoste, Dubodiel, Ostratice, Veľká Hradná, Bošianska Neporadza, Šarovce, Jablunkov na Morave

Neviem, ci je to novinka, ale nevsimol som si doteraz podobny system prepisov. Necitatelne pismena alebo casti textu su nahradzane znakmi ? alebo *

napriklad

Annae ?iatzko
Antonii Kost*macher
Rhostacny
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen
Dátum registrácie: 14 Jún 2019, 20:54
Predkovia z oblasti: Horná Ves, Radobica, Veľké Pole, Bystričany, Nitrianske Sučany, Veľké Uherce, Partizánske, Veľké Hoste, Dubodiel, Ostratice, Veľká Hradná, Bošianska Neporadza, Šarovce, Jablunkov na Morave

Doplnene indexy su napr aj pre obce (FÚ)
Dubodiel
Bystričany
Motešice
Nováky
Veľké Uherce
Heľpa
Šarovce

Nie ale všetky roky, buď úmrtné matriky, alebo sobášne, alebo aj aj
Podľa zobrazovania scanov sa ešte údaje dopĺňajú

Natrafil niekto ale na novo pridané matriky?
Tommy
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen
Dátum registrácie: 23 Mar 2019, 21:05
Predkovia z oblasti: Bojnice,Sklené,Kunešov,Nedožery-Brezany

Možno indexy sú doplnené,ale samotné matriky nie sú.... aspoň oblasti o ktoré sa zaujímam ako Sklené, Kamenec....
Používateľov profilový obrázok
Absik
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:22
Predkovia z oblasti: Východné Slovensko: Škripko, Pravda, Polyák, Andrejčák, Výrostko/Virosztko, Prepiják; Maďarsko/Košice: Deutsch; Spiš+Poľsko: Kohn, Tandlich; Morava: Absolon, Lédl
Kontaktovať používateľa:

Nie je to sice este nove na FS, ale pomaly sa schyluje k digitalizacii statnych matrik. Uz sa sice o tom rozpravalo tak 5 rokov dozadu, no potom prisla pandemia, tak to slo ad acta.

Neviem ako to bude organizovane, no archivarky z niektorych pobociek archivu v NR mi potvrdili, ze uz zasielali zoznamy statnych matrik na potreby digitalizacie.

Samozrejme, este pretecie vela vody, kym do archivov nabehnu ludia so skenermi, kym sa to dostane online a samozrejme, o indexovani ani nevravim. Tiez zatial nikto asi netusi, ci sa to bude zverejnovat postupne, tak ako to bude pribudat, alebo po nejakych väcsich celkoch (okres, kraj, zupa, archiv.... whatever).
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Podľa mne dodanej informácie, majú mormóni dodať skenery a zamestnanci archívov skenovať. Malo by to byť v dohľadnej dobe. Ale kým sa to dostane na net, chvíľu asi potrvá.
obi
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 17 Feb 2017, 18:58
Predkovia z oblasti: Obenau,Stouy,Rakúsko,Maďarsko,Slovensko

Neviem či je to len u mňa ale Slovenské matriky na FS sa nedajú prezerať...
JMK
Dátum registrácie: 11 Nov 2023, 17:25
Predkovia z oblasti: Bardejov a okolie - Pohronska Polhora

obi napísal: 17 Aug 2024, 16:23 Neviem či je to len u mňa ale Slovenské matriky na FS sa nedajú prezerať...
U mna vsetko funguje. Ked vidite len bielu obrazovku bez menu, v ktorom ma byt zoznam matrik, tak stlacte CTRL+F5. Resetne to webove subory (cache), ktore sa ukladaju do PC, a nacita nove. Toto sa stava velmi casto ked je nova aktualizacia pre browser (chrome, mozila).
obi
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 17 Feb 2017, 18:58
Predkovia z oblasti: Obenau,Stouy,Rakúsko,Maďarsko,Slovensko

Ja som mal všetko ako má byť len namiesto značiek fotoaparátov som mal všade kotúč s filmom...
Používam Firefox, aktualizácia nepomohla ale ctrl+F5 áno, už to funguje, zaujímavé...
Ďakujem za pomoc
MartinaS
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen
Dátum registrácie: 21 Jún 2019, 12:24
Predkovia z oblasti: Pezinok, Raca, Oslany, Vylok

Aj mne sa to v poslednej dobe stalo (viackrat): "moje" matriky - filmy ktore boli predtym dostupne boli zrazu s s kotucom, a potom o par dni uz zase normalne, ako predtym. Ja som si to vysvetlila, ci sa nejedna o nejaku udrzbu databazy?
Napísať odpoveď