Dobry den,
chcel by som vas poprosit o pomoc pri rozlusteny tohto miesta, ktory by mi mozno dal odpovede na par nejasnosti. Tento nazov je pri zapise krstu Jakuba Gmittera z roku 1833. Tam je preskrnuty nazov Neovilla (to je Bardejovska Nova Ves, (dalej ako BNV)) a ako novy nazov je Brezsnyik. Cislo zapisu 103 (lava strana)
https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... cc=1554443
Neviem co to moze znamenat pretoze v okoli som nic nenasiel. Tak ako Bardejov, tak ani BNV nema scitacie harky z roku 1869, cize si to neviem overit. Jakub tu ale ostal zit pretoze pri svadbe ma napisany cislo domu 2 a dalsie generacie po nom tiez ostali zit v BNV.
Jakub bol najmladsi a jeho surodenci (aspon podla mien rodicov) boli zapisovan takto:
Michal (1814) , Neovilla (BNV)
Zuzana (1816), Neovilla (BNV)
Jozef (1824), Zborov - druha obec na sever od Bardejova
Zuzana (1828) Neovilla (BNV) - - kedze to je druha Zuzana tak som hladal umrtie tej prvej ale v Bardejove som zapis nenasiel.
Jakub (1833), Brezsnyik.
Jan a Zuzana Pillar mali sobas v roku 1807 ale prvy zapis krstu bol az v roku 1814 (pripadne az v roku 1816, pretoze Michal nema uvedene priezvisko matky ale su tam rovnaky krstny rodicia ako u Zuzany (nar.1816)). Preto som sa pohraval s teoriou ze BNV nebol ich trvaly pobyt. Zaroven by to vyriesilo tie velke skoky pri krstoch. Potom mam este jednu teoria. A to je, ze tu prisiel dalsi Jan a Zuzana Pillar, ktorym sa narodil Jakub a oni boli z tohto miesta. Priezvisko Gmitter tu nie je vzacne, takze tieto teorie sa daju tazko dokazat. To miesto "Brezsnyik" ma dost zamotalo a preto by som vas chcel poprosit ci nema niekto lepsie zdroje ako ja a tento nazov by vedel rozlustit.
Dakujem a pekny den.