viete mi niekto blizsie objasnit krsty deti zapisane vo vojenskych matrikach c.k (rakuskej) armady?
Aktualne hladam krst syna vojaka c.k.armady, v obci co ma zapisanu ako jeho miesto narodenia (v neskorsich matricnych zaznamoch) sa ale jeho krst nenachadza. Ked som sa snazila dohladat nieco viac o jeho otcovi -vojakovi, prekvapilo ma, ake obrovske mnozstvo zaznamov sa nachadza v Kriegsarchiv Wien. A hlavne ma prekvapilo, kolko deti je zapisanych vo vojenskych matrikach jednotlivych regimentov.
Znamena to, ze tieto deti boli narodene niekde v blizkosti regimentu (tj. manzelky boli na tazeni spolu s vojakmi? ) a pokrstil ich vojensky kaplan, alebo sa jedna o deti, co boli narodene "doma", a ich otcovia si ich nechali dopisat aj do vojenskej matriky, napriklad kvoli pripadnemu sirotskemu dochodku? Z tych zapisov to neviem vylustit.
https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... 4128&i=420
Ako si to mam vysvetlit?
To ze s vojskom v minulosti tiahli aj rozne prostitutky mi je jasne, ale tu sa jednalo o manzelky vojakov, a niektorym sa narodilo aj niekolko legitimnych deti postupne...
PS: ide o obdobie okolo roku 1800. A mam smolu, lebo prave z toho "mojho" infantery regimentu c.58 vojenska matrika 1790-1804 chyba
![Smutný :-(](./images/smilies/icon_e_sad.gif)
Dakujem, Martina