Gr.kat. farnosť Bodružal

Staré matriky, digitalizácia, aké informácie nájdete v matrikách.
Mblahunka
Dátum registrácie: 08 Feb 2025, 12:57

Pozdravujem a prosím o pomoc pri hľadaní informácií o najstarších zachovaných matrikách z gr.kat. farnosti Bodružal. Na FamilySearch sú zverejnené matriky až z 19. stor. Potrebovala by som sa dostať k starším. Prosím, vie mi niekto povedať, či sa zachovali a pripadne ako sa k nim dostať? Ďakujem!
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Podľa publikácie Sármányová-Kalesná: Cirkevné matriky na Slovensku zo 16. – 19. storočia sa staršie nezachovali:
https://matriky.genedict.net/matriky/?s ... Eada%C5%A5
Mblahunka

Ďakujem za info.
M.
Používateľov profilový obrázok
patricius95
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky

Dobrý deň,
ja už len doplním kolegu. Podľa Schématizmu Gr. kat arcidiecézy so sídlom v Prešove z r. 1948 staršie matriky od r. 1780 odniesli vojaci počas druhej svetovej vojny.
S pozdravom
Patrik Zakarovský
Mblahunka

Ďakujem. Je to veľká škoda, ale snáď bude možné doplniť informácie aj inou cestou.
Pozdravujem!
M.
Michajlo
Dátum registrácie: 07 Jan 2014, 06:58
Predkovia z oblasti: Feč, Obšajsník, Vaňuga, Herman, Motýľ, Puchír... (Šariš, Zemplín)

Zdravím,
tak ako bolo napísané staršie sa nedochovali, na farskom úrade tiež nič. Ale ak by ste potrebovali s niečím pomôcť z Bodružaľskej doliny, kľudne mi napíšte do mailu. Mám tu oblasť celkom dobre preskúmanú. Rád pomôžem ;)
Napísať odpoveď