Zázrivá - staré číslovanie

Našli ste v archívoch obec, oblasť, geografické označenie, ktoré neviete nájsť ani na Goolge mapách? Tu vám pomôžeme zistiť, čo to je.
danny322
Člen
Člen
Dátum registrácie: 02 Júl 2013, 20:30

ďakujem za pomoc :)
S pozdravom, Daniel Dutka
(predkov mám z okresov: Žilina, Dolný Kubín, Ružomberok, Sabinov)
fefefe
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:58
Predkovia z oblasti: Kubaš,Peldik z Brezy, Greňo z Lomnej, Páterek z Beňadova, Kobida z Bobotu, Závodský z Motešíc, Fodora, Šiarik z Hradišťa, Korencsik z Topoľčian,

nordo napísal:áno, je to presne tá stránka, mail na Ústredný archív geogézie a kartografie je uagk@skgeodesy.sk, stačí im len napísať o ktorú obec máte záujem a oni Vám odpíšu, čo všetko k danej obci majú a Vy sa iba rozhodnete o čo máte záujem. ceny sú prijateľné a pošlú Vám všetok materiál domov
Zdravím
skúšal som napísať na ten email uagk@skgeodesy.sk aj na gku@skgeodesy.sk, ale vždy mi prišlo oznamenie, že email nebol doručený ( Mail Delivery System ). Stalo sa to aj niekomu inému.
Používateľov profilový obrázok
patricius95
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky

Dobrý deň, na gku@geodesy.sk som písal z gmailu a odpoveď mi prišla, nemal som absolútne žiaden problém.
S pozdravom
Patrik Zakarovský
danny322
Člen
Člen
Dátum registrácie: 02 Júl 2013, 20:30

Mne tiež odpovedali, ale mapy mi neposlali, zajtra čoskoro ráno už idem na Slovensko a to nestihnú...
dúfam, že sa teda aspoň dozviem na tej Správe katastra v Dolnom Kubíne :)
S pozdravom, Daniel Dutka
(predkov mám z okresov: Žilina, Dolný Kubín, Ružomberok, Sabinov)
Používateľov profilový obrázok
Egon54
Dátum registrácie: 12 Feb 2025, 14:04
Predkovia z oblasti: Kralčák

Dobrý deň.
Podľa toho čo pamätám tak ten dom (drevenica) stála kedysi pri vedľajšej ceste. Dnes je to hlavná cesta. Denne sme popred ňu chodili do základnej školy, ktorú dostavali v roku 1961. Podľa GPS koordinátov to bolo na tomto mieste: 49.275267, 19.153813 Lokalita "Na Košariskách"
Podľa starých čísiel ktoré som zoradil podľa toho ako si pamätám kde bývali ktoré rodiny číslo odkazuje na vtedajšie Zázrivá-Centrum č 84 Gyurotta, Dutka, Neskôr sa do domu viažu priezviská: Jurcsík.Ďurota-Drengubiak, Ďurota-Mäsiar, Macek-Pagerka, Ďurota-šesták-kurta. V šesťdesiatych rokoch si pamätám, že tam býval nejaký Košarišťan. Na prednej strane domu bol kríž a náboženský obraz Vedľa od severu prvý bol murovaný dom Timanovcov a pri ňom z ľavej strany býval Šesták ktorý robil školníka. Na fotografii z roku 1964 je dom Timanovcov ešte bez fasády vymurovaný zo škvarových kvadier. Ten ďalší za ním je tá drevenica Košarišťanovcov. Pomedzi domy vidno časť učiteľskej bytovky, ktorá bola postavená taktiež v roku 1961. Na historickej ortofotomape z roku 1950 je badať skupinu domov ale drevenicu detailne nevidno, kedže je v poraste stromov. Rástli tam košaté lipy. Na ďalšej fotografii je pohľad z druhej južnej strany v čase okolo roku 1948 keď škola ešte nestála. Namiesto školy postavili v roku 1947 dva baraky.
Dutka house..Jpg
1963. Zázrivá -Ústredie . Zubaj vezie hnoj..jpg
1958.Zázrivá.Centrum.Pri budúcej škole. .jpg
https://mapy.tuzvo.sk/HOFM/Default.aspx Prajem pekný deň.
Napísať odpoveď