V ktorom archíve pátrať - VYRIEŠENÉ

Praktické skúsenosti z archívov.
marek1689
Iniciatívny člen
Iniciatívny člen
Dátum registrácie: 06 Feb 2017, 07:35
Predkovia z oblasti: Hronské Kosihy, Hronské Kľačany, Starý Tekov, Čajkov, Rybník, Neded, Vlčany, Andovce, Selice, Mostová

Dobrý deň,

na fs sa nachádzajú úmrtné matriky katolíckej farnosti Mostová do roku 1888. Menoslov - index je do roku 1906.
Neviem vypátrať úmrtia.
- prešiel som na fs úmrtné matriky do roku 1888
- prešiel som v archíve v Šali civilné - štátne úmrtné matriky 1895 - 1922
- preveril som i úmrtia na matričnom úrade po roku 1922

Chýba mi preveriť záznamy v rokoch 1889 - 1895. V indexoch sa nachádzajú mnou chýbajúce mená. Predpokladám, žeby to mali byť mnou hľadané osoby. Prvopis katolíckej úmrtnej matriky po roku 1888 sa zrejme nachádza na fare v Mostovej, ale mali by existovať aj druhopisy. Chcel by som sa spýtať, v ktorom archíve hľadať druhopisy úmrtí. Farári by ich mali posielať na biskupský úrad, ale už som sa stretol s druhopismi (inej obce) aj v štátnom archíve.
V najkrajnejšom prípade mi zostane obrátiť sa na farský úrad v Mostovej, ale ak sa to dá, radšej by som to riešil cez archív.

Ďakujem za odpoveď.
Naposledy upravil/-a marek1689 v 27 Feb 2025, 14:13, upravené celkom 1 krát.
Používateľov profilový obrázok
patricius95
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky

Dobrý deň,
podľa https://www.minv.sk/swift_data/source/v ... ressed.pdf
(str. 16) by sa druhopisy z Mostovej mali nachádzať v ŠA Bratislava. Pred návštevou si radšej overte, či sú kompletné.
S pozdravom
Patrik Zakarovský
marek1689
Iniciatívny člen
Iniciatívny člen
Dátum registrácie: 06 Feb 2017, 07:35
Predkovia z oblasti: Hronské Kosihy, Hronské Kľačany, Starý Tekov, Čajkov, Rybník, Neded, Vlčany, Andovce, Selice, Mostová

Ďakujem za odpoveď, kontaktoval som archív.
Napísať odpoveď