Vyriešené - Majetková podstata - bydlo neznáme

Akékoľvek iné otázky, v ktorých potrebujete poradiť (nie priezviská, matriky, archívy, čítanie materiálov a pod. - na to sú zvlášť subfóra!).
zdenula223
Dátum registrácie: 19 Mar 2021, 00:38
Predkovia z oblasti: Skalité, Čierne, Svrčinovec, Trstená

Pekný deň, chcela by som sa opýtať, či sa už niekto stretol s podobným zápisom a vedel by mi to objasniť. Na úvodnej strane majetkovej podstaty kde sú uvedení všetci vlastníci, je práve u môjho predka uvedená informácia "bydlo neznáme" (3. zápis) pričom u ostatných vymenovaných nie je uvedená žiadna informácia o bydlisku. Mám k dispozícii majetkové podstaty aj od iných predkov a tam taktiež nie sú uvedené informácie o tom kde bývali. Pritom konkrétne u tejto rodiny sa v záznamoch z matrík uvádza aj číslo domu 17. Ďakujem :)
IMG_20210415_162050751.jpg
Naposledy upravil/-a zdenula223 v 15 Mar 2025, 17:47, upravené celkom 1 krát.
vorky
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 30 Jan 2016, 15:49
Predkovia z oblasti: Vorcak, Orava

Pekný deň,

Takýto záznam o "neznámom pobyte" (nejaké maďarské slovo na "ims/ism..") býva uvádzaný v PKV nie len v časti A, ale aj B. Zvyčajne ide o situáciu, ak daná osoba nebývala v obci, odkiaľ je dané PKV (tj. vo Vašom prípade Skalité). Často sa uvádza u osôb, no nielen, ktoré emigrovali do USA a pod. Prípadne, ak sa osoba oženila, vydala do inej obce. Proste, v momente písania PKV nemali jasnú info o jeho pobyte.

Btw, predpokladám, že Vami predložené PKV je neskorší preklad do slovenčiny. Odporúčam Vám požiadať o originál, zvyčajne v maďarčine. Vzhľadom na vysoké číslo PKV (425), pôjde o odpis nejakých parciel, či domu, na nové PKV č.425, preto odporúčam vyhľadať aj pôvodné PKV. Tipujem, že ste to už urobili.
zdenula223
Dátum registrácie: 19 Mar 2021, 00:38
Predkovia z oblasti: Skalité, Čierne, Svrčinovec, Trstená

ďakujem Vám veľmi pekne za odpoveď a radu :) určite si to preverím ;)
vorky
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 30 Jan 2016, 15:49
Predkovia z oblasti: Vorcak, Orava

zdenula223 napísal: 15 Mar 2025, 13:03 ďakujem Vám veľmi pekne za odpoveď a radu :) určite si to preverím ;)
Niet začo
Napísať odpoveď