Dobrý deň,
nakoľko roky využívam FamilySearch a stala sa mi nemilá vec, zmazala sa mi ženská línia v niektorých prípadoch, čo ma dosť "nahnevalo" prišiel som na to, že FS ako vyhľadávač je pre mňa OK, má všetko pokope, no viem že niečo čo mi vie poskytnúť "istotu" je MyHeritage, máte niekto zakúpené predplatné a ste s MyHeritage spokojný? Je to rovanké vyhľadávanie ako FS + funkcionalita služieb je pre vás uspokojivá?
Môžete mi napísať PRE aj PROTI názory na MH. Tak či tak, rodokmeň zakladám do fyzickej kartotéky, ale potrebujem aj spoľahlivý program hlavne aj v slovenčine.
MyHeritage - skúsenosti
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
Záleží na tom, čo od toho očakávate. MyHeritage môžete používať aj bezplatne za predpokladu, že tam budete mať do 250 osôb. Bezplatne ho môžete používať aj s viac osobami, ale to tam treba naimportovať GEDCOM a počítať s tým, že upravovať, resp. dopĺňať nové osoby nemožno. MyHeritage je nebezpečný v tom, že ponúka zhody, ale zhody aj s úplnými blbosťami. A stačí jeden klik na odsúhlasenie a už máte problém. Takže skôr odporúčam používať ich PC verziu FamilyTreeBuilder.
Ostatné, čo MyHeritage ponúka vo vyhľadávaní okrem rodokmeňov, ktoré tam majú ostatní užívatelia, sú databázy Familysearch, Ancestry (platené), Billiongraves, EllisIsland (platené), a rôzne iné datábazy (prevažne americké, platené). V tých platených Vám nájde nejaký záznam, ale v konečnom dôsledku musíte ísť na web danej databázy a ak na ňom nemáte platený prístup, je Vám to k ničomu.
Mimochodom, ak sa rozhodnete pre platenú verziu MyHeritage, pamätajte, že Vám po skončení platnosti automaticky stiahne z účtu za ďalšie obdobie a potom je neskoro plakať nad rozliatym mliekom.
Ostatné, čo MyHeritage ponúka vo vyhľadávaní okrem rodokmeňov, ktoré tam majú ostatní užívatelia, sú databázy Familysearch, Ancestry (platené), Billiongraves, EllisIsland (platené), a rôzne iné datábazy (prevažne americké, platené). V tých platených Vám nájde nejaký záznam, ale v konečnom dôsledku musíte ísť na web danej databázy a ak na ňom nemáte platený prístup, je Vám to k ničomu.
Mimochodom, ak sa rozhodnete pre platenú verziu MyHeritage, pamätajte, že Vám po skončení platnosti automaticky stiahne z účtu za ďalšie obdobie a potom je neskoro plakať nad rozliatym mliekom.
Ďakujem za odpoveď a ďakujem aj za upravenie fóra.
FamilyTreeBuilder je komplet zadarmo, alebo tiež sa tam platia nejaké poplatky? (neberiem v úvahu tie dokumenty na platených stránkach), len či funkcionalita programu je full verzia alebo si az full verziu treba zaplatiť?
Skúsenosti s opätovnou platbou mám za ďalšie predplatné, čiže tu som ekonomicky aj počítačovo gramotný v nastaveniach platieb.
FamilyTreeBuilder je komplet zadarmo, alebo tiež sa tam platia nejaké poplatky? (neberiem v úvahu tie dokumenty na platených stránkach), len či funkcionalita programu je full verzia alebo si az full verziu treba zaplatiť?
Skúsenosti s opätovnou platbou mám za ďalšie predplatné, čiže tu som ekonomicky aj počítačovo gramotný v nastaveniach platieb.
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
FTB je úplne zadarmo a prakticky bez obmedzení (nedá Vám napr. zobrazenie "všetko v jednom", ale aj to sa dá nejako obísť). Pred prvým použitím musíte mať registráciu na MH, ale nemusíte tam mať žiaden rodokmeň. Niekedy po spustení Vás bude program otravovať hláškou, aby ste synchronizovali svoje výsledky so stránkou MH, ale to len zamietnete a pokračujete.
-
- Veľmi aktívny člen
- Dátum registrácie: 21 Jún 2019, 12:24
- Predkovia z oblasti: Pezinok, Raca, Oslany, Vylok
Ja mam predplatne MyHeritage Complet, a nelutujem, som s nim velmi spokojna. Mozno je to iba zvyk (zacala som v MH), ale paci sa mi ich sposob doplnania udajov do rodokmena, vyhladavanie (v mojom vlastnom rodokmeni), statistiky, rozne moznosti zobrazenia - vertikalne, horizontalne, do polkruhu, casto medzi nimi prepinam, podla toho, co prave robim.
Ako napisal pan Juraj, treba si dat velky pozor na automaticke skopirovanie cudzich udajov, ale ja napriklad casto porovnavam cudzie rodokmene s mojim, a potom si to nasledne sama dohladavam a potvrdim v matrikach. Dost pracujem aj s DNA vysledkami, takze tam online pristup ku MyHeritage potrebujem. Rada mam aj vyhladavanie v roznych supisoch, registroch obyvatelstva apod (ja mam vela pribuznych v zahranici).
Na dohladavanie matricnych udajov ale stale pouzivam pristup cez FamilySearch.
Co sa tyka ceny predplatneho MH, ano, je to dost drahe, ale zas na druhej strane, beriem to ako moj konicek, a s tym mam spojene aj vydavky... Okrem toho, po prvom roku (ktory bol za 50%), som iba druhy rok platila plnu cenu (ano, zabudla som odhlasit automaticke obnovenie
) , ale odvtedy mam vzdy minimalne 60% zlavu.
Ako napisal pan Juraj, treba si dat velky pozor na automaticke skopirovanie cudzich udajov, ale ja napriklad casto porovnavam cudzie rodokmene s mojim, a potom si to nasledne sama dohladavam a potvrdim v matrikach. Dost pracujem aj s DNA vysledkami, takze tam online pristup ku MyHeritage potrebujem. Rada mam aj vyhladavanie v roznych supisoch, registroch obyvatelstva apod (ja mam vela pribuznych v zahranici).
Na dohladavanie matricnych udajov ale stale pouzivam pristup cez FamilySearch.
Co sa tyka ceny predplatneho MH, ano, je to dost drahe, ale zas na druhej strane, beriem to ako moj konicek, a s tym mam spojene aj vydavky... Okrem toho, po prvom roku (ktory bol za 50%), som iba druhy rok platila plnu cenu (ano, zabudla som odhlasit automaticke obnovenie

-
- Veterán
- Dátum registrácie: 21 Okt 2021, 12:23
- Predkovia z oblasti: Podunajská nížina, okolie Kráľovského Chlmca, Berežská oblasť v Zakarpatskej Rus
Mňa na tom odradzuje skutočnosť, že tam ľudia majú aj nesprávne urobené osoby v rodokmeni. Raz som do toho nahliadla a aj z mojich predkov tam mali dvaja ľudia chybné pripojené osoby. Dokonca pri jednom z tých prípadov som to pôvodne mala ja zle urobené vo FS ale potom po zistení chyby som to opravila a ten dotyčný to ešte chybné umiestnil na My Heritage a má to tam dodnes, lebo zrejme bol na FS len jednorázovo a skopírovať čo tam našiel bez vlastnej kontroly. A práve preto sa neprihlasim na My Heritage, nerada by som sa pripojila k rodokmeňu, kde sú chyby alebo ak aj nie sú pri mojom pripojení chyby, niekto potom v budúcnosti tam urobí chyby, a čo potom, budem sa s nim dohadovať, aby to zmazal, pretože sama to zmazať nedokážem? Nie, na toto nemám nervy. Ináč ma prekvapuje, jak ľahkomyselne si ľudia pridávajú svojich predkov do rodokmeňa, kam nepatria, hlavne, že to majú vypracované a nevadí, že majú nesprávnych predkov. Toto odpadá pri FS, kde viete odpojiť to, čo tam nepatrí alebo opraviť a nemusíte sa s nikým dohadovať, maximálne im pošlete správu s vysvetlením čo a prečo ste to urobili. Takže na My Heritage by som išla, ak by tam všetci užívatelia robili pátranie dôsledne a mali seriózny prístup.
-
- Veľmi aktívny člen
- Dátum registrácie: 21 Jún 2019, 12:24
- Predkovia z oblasti: Pezinok, Raca, Oslany, Vylok
Praveze to je na MH vyhodne, ze kazdy si vytvara svoj vlastny rodokmen, a nikto iny sa mu v nom nemoze "rypat". Ked tam maju ini chyby, je to ich problem. A ak si tie blbosti nahodou skopirujete do svojho rodokmena (tj. ak omylom potvrdite zhodu s inym rodokmenom MH), nie je problem to vymazat. Akurat to len zaberie cas....
Ja som napriklad nasla nezmysly aj v spolocnych rodokmenoch na Family search, vobec netusim kto to tam zapisal.
Ja som napriklad nasla nezmysly aj v spolocnych rodokmenoch na Family search, vobec netusim kto to tam zapisal.
-
- Veľmi aktívny člen
- Dátum registrácie: 14 Jún 2019, 20:54
- Predkovia z oblasti: Horná Ves, Radobica, Veľké Pole, Bystričany, Nitrianske Sučany, Veľké Uherce, Partizánske, Veľké Hoste, Dubodiel, Ostratice, Veľká Hradná, Bošianska Neporadza, Šarovce, Jablunkov na Morave
Práve z dôvodu, ako vy, som si zapaltil MH. Tiež som mal zlú skúsenosť na FS s "pripojením" jednej osoby na mnou spracovaný rodokmeň. Zmeny boli deštruktívne 
V MH som pracoval zhruba rok, ale znovu som sa vrátil na FS, pretože mi oveľa viac vyhovuje práca s FS. Na MH som si nevedel zvyknúť
Ale určite vyskúšajte a porovnajte si rozdiely
Na druhej strane, zlú skúsenosť na FS som mal zatiaľ len jednu. Tých pozitívnych spolupráci je viac, s viacerými profilmi mám prepojený rodokmeň a vie to byť prínosné. Práca na FS je pre mňa neporovnateľne rýchlejšia, praktickejšia a prehľadnejšia.

V MH som pracoval zhruba rok, ale znovu som sa vrátil na FS, pretože mi oveľa viac vyhovuje práca s FS. Na MH som si nevedel zvyknúť
Ale určite vyskúšajte a porovnajte si rozdiely
Na druhej strane, zlú skúsenosť na FS som mal zatiaľ len jednu. Tých pozitívnych spolupráci je viac, s viacerými profilmi mám prepojený rodokmeň a vie to byť prínosné. Práca na FS je pre mňa neporovnateľne rýchlejšia, praktickejšia a prehľadnejšia.
Ja používam platenú verziu MyHeritage už druhý rok a mám veľmi dobré skúsenosti. Za hlavnú výhodu považujem práve tie smart matches. Ja som vďaka tomu výrazne rozšíril rodokmeň svojích predkov žijúcich na Morave a vo Sliezku (veľa ľudí z Čiech tam má svoje rodokmene), tak ako aj vypátral odkiaľ predok v mojej hlavnej línie prišiel v 19 storočí do Bernolákova. Ale ako tu už bolo viac krát zmienené, treba si ich postupne opatrne prechádzať, lebo môžu obsahovať chyby (často krát si všímam že niekto spravil chybu a ďalších X ľudí si tú chybu skopírovalo ku sebe).