patricius95 napísal: 10 Jan 2026, 15:41Dobrý deň,crosshairz napísal: 09 Jan 2026, 14:03 Vy máte k tým rokom prístup? Je tam toho veľa, čo by som chcel zistiť. Ide mi hlavne o to, že moj starký aj starká boli obaja priezviskom Hojo, takže hľadám ako boli spolu konkrétne prepojení a práve v tých chýbajúcich rokoch je odpoveď na moju otázku.
Potreboval by som vedieť dátum narodenia a jeho rodičov -
- Joannes Hojo alebo Zsnoga, zo svadobnej matriky (žena Maria Zsilinecz) by sa mal narodiť okolo 1862. Taktiež aj jeho rodičov a ak Tam je aj adresa bydliska. Malo by to byť Hruštín 11 alebo 43 alebo 44 ak vôbec.
takisto Joannes Hojo alebo Zsnoga narodený cca 1845(ženy mal Maria Czaszo a Elisabetha Tracsák - Kalyavny)
Mathias Hojo alebo Zsnoga narodený cca 1848 (manželka Susana Gensor)
Stephanus Hojo Zsnoga 1844 (manželka Susana Zsilinecz)
tieto záznamy nie sú online. Keďže z Hruštína a z Krušetnice sa stratila matrika pokrstených z r. 1840/1-1870/1, vycestoval som na Spišskú Kapitulu, kde sú archivované druhopisy týchto matrík a matriky sme si ako členovia fóra nafotili pre súkromné účely.
Ján Žnoga, zapísaný pod por. č. 22, nar. 27.04.1862, pokrstený 27.04.1862.
Rodičia: Andrej Žnoga a Róza Macáková, r. kat., poddaní
Krstní rodičia: Andrej Bedlek a Terézia Radzová, r. kat., poddaní
Pokrstil: Valentín Huľta, správca miestnej farnosti
- nájdite si sobáš rodičov a dajte mi vedieť, kedy sa cca narodili, potom ich narodenie skúsim pozrieť
Štefan Žnoga, pokrstený 02.10.1846
Rodičia: Štefan Žnoga a Mária Pašková, rím. kat.
Bydlisko a postavenie: Hruštín, poddaní
Krstní rodičia: Tomáš Dubovan a Zuzana Kapráliková
Krstiaci kňaz: Andrej Šaliga, miestny farár
Matej Žnoga, pokrstený 17.06.1849
Rodičia: Štefan Žnoga a Mária Piňáková
Krstní rodičia: Gašpar Kaprálik a Mária Dubovanová
Krstiaci kňaz: Andrej Šaliga, miestny farár
Takže toho Jána 1862 mám dobre. Ďalej to už neviem na sto percent zistiť, lebo v sobášnych matrikách nepísali príbuzných.
viem, že v 1828 sa v Hruštíne nachádzali len dve rodiny Hojo - Matej a Jozef. Obaja mali Ondrejov, ale viem, že ten Ondro čo mal Rozu Macákovú tak zomrel 1868 a mal 40 rokov, čiže sa narodil okolo roku 1828. čiže to sedí vylučovacou metodou na otca Mateja.
čo sa týka Štefan Žnoga, pokrstený 02.10.1846
Rodičia: Štefan Žnoga a Mária Pašková, rím. kat.
týchto ani svadbu neviem nájsť. nič. Takže neviem či to je presne ten čo má za ženu Zuzanu Žilincovu.
Mateja Žnogu mám správne..
Teraz mi už len chýba nejako priradiť Jano Hojo Žnoga narodený cca 1845. Toho ste teda nenašli v druhopisoch, takže ostáva pre mňa jeho pôvod záhadou. Ale teda je z domu 43. Takže možno je Bratranec alebo brat Štefana Žnogu 1846.