Dobrý den,duros napísal: ↑24 Aug 2021, 10:07No, pani Šárka, na tomto fóre nikto nie je historik (ak opomeniem ešte stále člena, ale neaktívneho - Palix, ktorý je pracovníkom múzea v Malackách, alebo sem-tam prispievajúceho ejca, ktorý je zamestnancom múzea v Bojniciach). Ale pani Zora, ako skúsená Vám dobre radí - študovať, študovať, študovať. Všetci sme nejako začínali, ale najskôr sme si naštudovali veci k tomu, či už na internete, alebo v knihách.šárka napísal: ↑19 Aug 2021, 08:16
..... a nejsem genealog jsem prodavačka a proto jsem tu, kdybych studovala historii apod.tak tu nebudu a proto jsou tato fóra je to o pomoci laikům nejsem odborník a ano čtu a zajímám se protože už mi to tady poradily na co se mám podívat atd.a já se tím řídím a snažím sePani Zora nič neurčuje. Pravdu má v tom, že na českom fóre je to naozaj prísnejšie a my sme tu dosť benevolentní oproti nim. Spomeňte si na svoje prvé príspevky a témy a zrejme Vás neprekvapí, ak Vám úprimne napíšem, že som pomaly s Vami strácal trpezlivosť. Nakoniec si vždy spomeniem, prečo sme toto fórum zriadili a mávnem nad tým rukou.
Záverom to zhrniem: treba sa poučiť z chýb druhých, ale aj zo svojich chýb, treba študovať (to nie je fráza, aj my sa stále učíme, nikto z nás nepadol z neba učený). To, že pani Zora na Vás pôsobí mentorsky, berte naozaj len pre Vaše dobro. Aj na českom fóre patrí k tým skúsenejším, takže my si ju naozaj vážime.
snažím se,učím se a myslím že už toho i dost přečtu a něco málo už vím jen stále potřebuji vaši pomoc, které si vážím a vaší trpělivosti taky.mám své chyby to už i vy víte,ale opravdu se snažím.mám problém s tím se brzdit.dlouho marodím takže nad tím trávím i 12h denně.
špatně si pamatuju tak některé věci hledám i vícekrát snažím si vše psát.šárka