Umrtie detí vo vojne

Akékoľvek iné otázky, v ktorých potrebujete poradiť (nie priezviská, matriky, archívy, čítanie materiálov a pod. - na to sú zvlášť subfóra!).
Používateľov profilový obrázok
dado11
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen
Dátum registrácie: 16 Feb 2013, 19:16

Ja neviem iba viem že bol na Málaši pochovaný takže musle zomrieť ako obeť 2. svetovej alebo možno v nejakom menšom boji. no a tie dátumy to mám originál z cintorína ale ten dátum je už ako po slovensky po maďarsky bol opačne teda najprv rok a potom mesiaca a dátum.
Ďakujem.
Dôležitá vec je neprestať sa pýtať :) , Prajem pekný deň, Dávid
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Teraz sa pozerám na to úmrtie - august 1945 - to ste naozaj presvedčený že zomrel vo vojne??? Niekolko mesiacov po kapitulácii Nemecka??? Takže si stále myslím, že matrika Vás vyvedie z omylu... :-)
dado11
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen

No ja nemám iné vysvetlenie prečo bol pochovaný na Málaši
patricius95
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky

Počul som o viacerých príbehoch (najmä z Veľkej Británie), že rodičia poslali svoje deti počas vojny preč z mesta na vidiek, lebo ten vojaci nezvykli bombardovať. Nemali ste v tom Maláši nejakých (trebárs aj vzdialenejších) príbuzných? Na Vašom mieste si naozaj na matrike v tom Maláši overím presný dátum úmrtia tejto osoby- rovnako by som sa zaujímal aj o presné miesto bydliska, v ktorom pred smrťou býval. Všímal by som si aj dôvod úmrtia a z toho by som sa pokúsil vykresliť si akýsi bližší obraz o tom, čo sa tam mohlo stať.
S pozdravom
Patrik Zakarovský
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

dado11 napísal:No ja nemám iné vysvetlenie prečo bol pochovaný na Málaši
Take vysvetlenie s takym datumom umrtia jednoducho musite hodit do kosa (ze som si ja skor nevsimol a neuvedomil ten datum...).
Mojmír
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 22 Okt 2012, 12:27

Po skončení WWII stupil na mínu položenú za vojny, tak ho pochovali na vojenskom cintoríne.
wera
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 15 Sep 2012, 23:31

Netreba zostavovat rozne konstrukcie, je treba ziskat konkretne fakty... co sa tyka tych moznosti - je ich nespocetne a nakoniec moze ist o nieco, co by cloveka vobec nenapadlo... :o preto sa treba drzat trochu na uzde, hoci sa to niekedy zda tazke... :roll:
sama som zvedava na rozuzlenie, dufam, ze sa ho dozvieme... :)
dado11
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen

Ok keď niečo zistím dám vedieť. :D
Napísať odpoveď