Pomoc s rodným listom

Akékoľvek iné otázky, v ktorých potrebujete poradiť (nie priezviská, matriky, archívy, čítanie materiálov a pod. - na to sú zvlášť subfóra!).
Používateľov profilový obrázok
wera
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 15 Sep 2012, 23:31

ok, pokial sa mi podarilo odoslat odpoved, patricius95, odpovedal ;) tak mi treba, ked robim desat veci naraz... :oops:
dado11
Veľmi aktívny člen
Veľmi aktívny člen
Dátum registrácie: 16 Feb 2013, 19:16

wera: Ale veď to nič aj mne sa to stáva. :lol:
Dôležitá vec je neprestať sa pýtať :) , Prajem pekný deň, Dávid
milestone
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 02 Jan 2013, 20:17

Tak som o ďalšiu skúsenosť s iným tlačivom rodného listu v Československu múdrejšia. :o
Pán dado11, ospravedlňujem sa Vám! Iný kraj, iné tlačívo, beriem! :)
wera
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 15 Sep 2012, 23:31

milestone,
je mozne, ze v case tesne po vojne sa pouzivali este tlaciva, ktore mali matriky "na sklade"...

na Rodnom liste z augusta 1949 a decembra 1950, ktore su kopiami rodneho listu z roku 1896, je v lavom hornom rohu ceskoslovensky znak velkosti cca 1,5x 1,5 cm... :o
na kopii Sobasneho listu z novembra 1949 (sobas bol v roku 1919) je v lavom hornom rohu slovensky znak velkosti 2x2,5 cm... :? Ako odpis Rodneho, tak aj Sobasneho listu vydala obec, ktora je na Zitnom ostrove a pocas II. svetovej vojny patrila Madarsku... :shock:
Rodny list z aprila 1951 je uz aj slovne oznaceny.... Ceskoslovenska republika
milestone
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 02 Jan 2013, 20:17

Pani wera,
čo k tomu dodať, snáď len smajlíka :o
Uvedomila som si, že aj ja som si dala vyhotoviť kópiu rodného listu môjho predka, ktorý sa narodil v roku 1894. Ak ho niekto objaví po mojej smrti, asi sa tiež bude čudovať, prečo je na tlačive Slovenská republika aj s hologramom. :)
Napísať odpoveď