matrika zázrivá

Staré matriky, digitalizácia, aké informácie nájdete v matrikách.
danny322
Člen
Člen
Dátum registrácie: 02 Júl 2013, 20:30

Hlbočanovci dodnes žijú v Zázrivej :) je mi to známe priezvisko..
Ok, ja som do pobočky v Dolnom Kubíne tiež písal (dávnejšie) a odpísali mi:

"v našom archíve v Dolnom Kubíne sa nachádzaJú matriky z Veličnej a Zázrivej z rokov 1895-1906. Tieto matriky môžete študovať v našom archíve každý pracovný deň v čase od 7,00 do 15,00 hod. Štúdium matrík je samostatné, to znamená, že si ich musíte študovať sám, archivár Vám predloží v našej bádateľni ten zväzok, ktorý budete požadovať. Poplatok za 1 zväzok matriky je 1,50 eur a z Veličnej máme 4 zväzky. Zo Zázrivej máme 6 zväzkov matrík z rokov 1895-1906.
Staršie cirkevné matriky sa nachádzajú v Štátnom archíve Bytča a mladšie na príslušných matričných úradoch. Maťugová "

Takže roky 1895-1906 sú na pobočke v Dolnom Kubíne, staršie ktoré hľadáte 1890-1894 sú v Bytči.
Áno, mohli by sme sa dohodnúť... podľa informácií, ktoré mám sa plati 1,50 eur, takže to bude jeden alebo dvaja zvazky.
Ja tam idem, lebo to tiež potrebujem, preto mi bude stačiť, keď mi zaplatíte 1,50 eur za 1 zvazok (ktoré zaplatim za Vami hľadany sobáš v archíve ja). :)
S pozdravom, Daniel Dutka
(predkov mám z okresov: Žilina, Dolný Kubín, Ružomberok, Sabinov)
danny322
Člen
Člen

Inak, toho 14.8. plánujem takú cestu po slovenských matrikách,
lebo žijem v ČR (Jesenik) a tak si s dedom zajedem na Slovensko do archívu, matriky.... a pak na východ do Tichého Potoka k tete

1. MÚ Turzovka - vyhľadanie úmrtí štyroch manželov mojej praprababky, jej úmrtie, vystavenie sobášnych listov :)
2. ŠtA Bytča - narodenie Michala Ďurotu (1721), sobáš jeho rodičov, narodenia rodičov + pre Vás ten sobáš 1890-94
3. Zázrivá - pozrieť, či stojí dom, kde bývali, pozemky, urobiť fotky z prírody na zrkadlovku..
4. KaÚ Dolný Kubín - majitelia a dedici pozemku mojich predkov
5. OÚ Likavka - kedy sa Dutkovci zo Zázrivej do Likavky presťahovali, úmrtie praprastarého otca + evidencia, či tam ešte príbuzní žihú, či sa vysťahovali..

Z Česka pojedem už čoskoro rano (tak 6:30) .. musím ísť ve stredu 14.8., lebo len ve stredu majú v Likavke do 17:00. :)
Používateľov profilový obrázok
zuzana.hl
Aktívny člen
Aktívny člen
Dátum registrácie: 30 Jún 2013, 15:29
Predkovia z oblasti: Lakšárska Nová Ves, Lozorno, Zákopčie, Kolačno, Veľké Uherce

dakujem za zaujimave informacie. tak uz len dufat, ze tam ten moj sobas najdete :D.(v juni 1895 sa im narodilo prve dieta, tak hadam sa stihli zosobasit este pred rokom 1895). zaujimaju ma hlavne zenichovi rodicia a jeho vek,lebo mam podozrenie, ze pochadzal z nejakej blizkej dediny. nevesta bola zo zazrivej, aj potomkovia co sa im narodili. do posty mi poslite cislo uctu, a zaplatim potrebne vydavky. dakujem ;)
danny322
Člen
Člen

však Vám to pošlem, až to nájdem :)
zuzana.hl
Aktívny člen
Aktívny člen
Predkovia z oblasti: Lakšárska Nová Ves, Lozorno, Zákopčie, Kolačno, Veľké Uherce

Zazrivska fara stale mlci, asi tam bude pes zakopany...Z archivu v Dolnom Kubine ma odkazali na Bytcu, no a aha co mi dnes napisali z Bytce... Sobase 1891 - 1895 su asi prisne tajne :twisted:

Vážená pani Hlbočanová!
V tunajšom archíve sú uložené matriky R.kat. farského úradu Zázrivá z
rokov
Narodených 1757-1896
Sobášených 1757-1890
Zomrelých 1757-1903
O existencii, resp. uložení sobášnej matriky z rokov 1890- 1895 nemáme
vedomosť.
Príjemný deň želám!

PhDr. Jana Kurucárová
Štátny archív v Bytči
Ul.Sidónie Sakalovej 106/3
014 35 Bytča
Slovenská republika
tel.: +421 41 553 33 11
fax: +421 41 553 21 37
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Cudujem sa, ze sa cudujete tym chybajucim rokom. Nie su tajne, ale proste nie su dostupne, lebo sa original nezachoval. To som predsa pisal uz v prvom prispevku, kde som Vam uviedol, ze v Statnom archive sa tiez nenachadzaju. V dalsom som Vam uviedol, ake su moznosti.
danny322
Člen
Člen

Dobrý deň,
takže zajtra nemám vyhľadávat ten sobáš?
zuzana.hl
Aktívny člen
Aktívny člen

[quote="duros"]Sobasna matrika z RK farnosti Zazriva po r. 1890 nie je k dispozicii ani v archive, hoci mali byt do archivov odovzdane matriky do r. 1895. Je teda otazne, preco tych 5 rokov chyba. Tu je moznych niekolko sposobov (kedze neuvadzate presny rok):
1) vyhladat duplikaty cirkevnych matrik, ktore by mali byt ulozene v prislusnej pobocke (byvalom okresnom archive) statneho archivu
2) ak neboli odovzdane sobasne matriky do r. 1895, pokusit sa zistit na prislusnom farskom urade, ci ich vobec maju a pokusit sa ziskat udaje - podotykam, ze farari nie su prilis ochotni v tejto veci

Pan Duros ja vidim co ste mi napisali, ale v prvej vete pisete ze v archive niesu a v bode c.1 ze mam hladat duplikaty v pobocke statneho archivu.Asi som to teda dobre nepochopila, a pre istotu som napisala kam sa dalo. uverejnila som tu cerstve info aby aj iní popripade videli, aky je aktualny stav. ja viem ze tie roky niesu tajne, to bolo myslene ironicky... A ked mi napisali, ze v Kubine niesu, ani v Bytci, tak tie duplikaty teda neexistuju? resp. v akom meste by teda mali byt? prepacte ak si stojim na kabli, ale ja som v tychto veciach uplny novacik. :roll:

Danny - mozete sa na to opytat, ale kedze tam tie roky niesu, tak na moju smolu asi nebudete mat kde hladat :|
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Islo o duplikaty. Z odpovede SA Bytca nevyplyva, ze ste sa pytali na duplikaty (ktore by mali byt v pobocke, teda v Kubine). Len je teda otazne, ci aj v Kubine ste sa pytali na duplikaty, alebo vo vseobecnosti na matriky Zazrivej.
zuzana.hl
Aktívny člen
Aktívny člen

Vdaka za pripomienku. vyslovene na duplikaty som sa nepytala. automaticky som si myslela,ze by mi proste napisali ze hladane roky maju. nezaleziac z akeho zdroja. tak sa na to este poinformujem ;)
Napísať odpoveď