FS - podari sa zmenit sposob spristupnenia matrik?

Tipy na online databázy užitočné pri genealogickom pátraní.
nordo
Aktívny člen
Aktívny člen
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:27

AndyT napísal:Potom nasledovali nejake ospravedlnenia a blaboly o tom, ze si ho mozem objednat do najblizsej centraly FS.
keďže pracujem a žijem relatívne neďaleko dvoch FS centier (ich kostolov), objednal som si nejaké súpisy a matriky najprv do jedného a potom do druhého centra. v prvom sa v matrikách hľadalo ťažko, pretože obrázok z filmu sa premietal na dosku a aj pri najlepšom zaostrení bol obrázok dosť rozmazaný. vyskúšal som druhé centrum, kde mi po telefonickom rozhovore potvrdili, že sa dá u nich robiť aj fotografia z filmu a uložiť na USB alebo CD. obrázok bol kvalitnejší a ostrejší ako v prvom centre, tu sa už obrázok premietal na obrazovku počítača, i keď do kvality obrázkov z FS ešte trochu chýba:
http://www.ulozisko.sk/642784/IMG23032013113949.JPG
takže by bolo lepšie, keby sprístupnili časti filmov, ktorých sa už zákon netýka, ako spomenul pán Ďuroš
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Slubil som, ze budem priebezne informovat o situacii. Prave som dostal email od p. Inny A. Konusin, ktoru som oslovil v Uherskom Hradisti. Dnes boli nase podnety diskutovane s jej kolegami v Europe a Salt Lake City. Moj email bol postupeny managerovi, ktory ma na starosti slovenske zaznamy. Dohodli sa, ze ma bude kontaktovat a bude napomocny.
Takze som v ocakavani... :-)
andrej58
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 02 Nov 2012, 10:03
Predkovia z oblasti: Orava,Marmárosziget

Keby len ty....myslím že všetci,ktorý by to radi uvítali. Dúfam že neostane len na tom : "Dohodli sa, ze ma bude kontaktovat a bude napomocny." .....a z ich strany postúpia ďalší krok. :roll:
Dari
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:30
Predkovia z oblasti: Trebaczky, Sztankovics obce v okolí Piešťan

Veríme, že sa to čoskoro podarí a my, ktorí na to netrpezlivo čakáme, budeme mať krásny vianočný darček. :shock:
duros
Administrátor
Administrátor
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Snad nic neporusim, ak uverejnim cast emailu, ktory mi este dnes prisiel:
"...Kolegove v Salt Lake si jsou vedomi toho, ze diky jednomu zaznamu cely film je blokovan, inzenyri jiz nekolik mesice pracuji na tom, aby se toto upravilo a blokovani se tykalo pouze konkretniho zaznamu, ne celeho filmu. Pry to nejde tak rychle, melo to byt pred casem jiz ale zatim se nevi kdy presne toto budeme moci nabidnout. Pracuje se ale na tom...
Dari
Veterán
Veterán

A čo sú to za inžinieri?
AndyT
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 16 Apr 2013, 13:51
Predkovia z oblasti: Okolie Trnavy - Bučany, Trakovice, Brestovany, Šúrovce, Pastuchov, Zavar. Trnka, Briedik, Silný, Bohunický.

Dari napísal:A čo sú to za inžinieri?
Mozno su to "soudruzi z NDR" :D
Dari
Veterán
Veterán

Mali by sme im to urobiť a poslať. ;)
duros
Administrátor
Administrátor
Kontaktovať používateľa:

Dari napísal:Mali by sme im to urobiť a poslať. ;)
To by sme museli mat k dispozicii vsetky digitalizovane zaznamy :-) Ide o technicke riesenie. Oni blokuju cely film a treba "vymysliet" blokaciu len na cast filmu.
Dari
Veterán
Veterán

duros, máme informácie, či "inžinierov" z FS osvietilo nejaké svetlo?
Napísať odpoveď