Dobrý deň,
včera som dostala odpoveď z Vedenského mestského a krajského archívu. Hľadala som praprababku, ktorá sa narodila v r. 1864 vo Findelhause. Napísali mi toto:
die Geburt von K. S. ist für das Jahr 1864 weder in den Protokollbüchern des Wiener Findelhauses noch der Landesgebäranstalt verzeichnet (WStLA, Findelhaus, B1001(prov.), Aufnahmeprotokolle: 1864; WStLA, Landesgebäranstalt, B2, Index zu den Aufnahme- bzw. Geburtsprotokollen: 1864). Weitere Jahrgänge auf Eintragungen hin für Sie zu überprüfen ist uns aufgrund der zur Verfügung stehenden personellen Ressourcen nicht möglich, doch können Sie ohne Voranmeldung oder Vorbestellung die erwähnten Findelhausprotokolle im Lesesaal des Wiener Stadt- und Landesarchivs auf Mikrofilm einsehen. Informationen zur Erreichbarkeit des Wiener Stadt- und Landesarchivs und zu den Öffnungszeiten des Lesesaals finden Sie auf unserer Website: http://www.wien.gv.at/kultur/archiv/
Mit freundlichen Grüßen Sachbearbeiter: Für die Abteilungsleiterin: MMag. Dr. Wührer Tel.: (+43 1) 40 00-84822
Čiže, záznamy sa nezachovali, osobné rešerše nie sú možné, ale v čitárni archívu môžem nahliadnuť do záznamov na mikrofilmoch.
sirotince vo Viedni
-
- Veterán
- Dátum registrácie: 11 Apr 2014, 20:01
- Predkovia z oblasti: Nitrianský Hrádok, Bánov - Rosival, Necpaly - Justh, Bratislava a Záhorie - Klempa
No ja teda neviem, ale ten nemecký text vnímam ináč: Narodenie K.S. v roku 1864 nie je zaznamenané ani v protokoloch viedenského findelhausu, ani v krajinskej pôrodnici. Ostaté ročníky nie sme vzhľadom k nášmu personálnemu stavu schopný pre Vás dohľadať. Ďalšie ročníky spomenutých protokolov môžete kedykoľvek (aj bez predchádzajúceho ohlásenia sa) skúmať v čitárni Viedenského mestského a krajinského archívu.masu napísal: Čiže, záznamy sa nezachovali, osobné rešerše nie sú možné, ale v čitárni archívu môžem nahliadnuť do záznamov na mikrofilmoch.
Laco
- patricius95
- Administrátor
- Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
- Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky
Áno, je to tak, ako píše pán Laco.