Matričný zápis zo 17. mája 1835 v Ľubietovej - VYRIEŠENÉ

Pravidlá fóra
Vzhľadom na časté otázky týkajúce sa prakticky významu slov v písaných dokumentoch, častokrát nesprávne prepísané, jediným pravidlom tohto fóra je, aby ste pridávali odkazy na dokumenty, z ktorých chcete ozrejmiť význam slov. Nepodceňujeme Vaše čítanie, vychádzame z praktických skúseností.
Vysky77
Člen
Člen
Dátum registrácie: 15 Feb 2018, 19:57
Predkovia z oblasti: Rod Vyskoč-Lisková, Ružomberok, Ľubietová, Smolník Zachar-Bešeňová, Turík, Lúčky

Ahojte všetci,

v danom matričnom zápise sú uvedení rodičia narodenej dcéry Terézie Vyskočovej (Theresia Wiszkocs) zo 17. mája 1835. Pri otcovi je zapísané: Joannes Wiszkocs Metalifossor caeo regius, RC., to znamená Ján Vyskoč kráľovský baník. Slovo caeo sa mi nedarí spoľahlivo preložiť. Ak by ste mi poradili, bol by som potešený.

https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... 3AKDVY-ZZF

Dakujem.

Martin V.
Naposledy upravil/-a Vysky77 v 07 Jan 2020, 14:28, upravené celkom 1 krát.
Používateľov profilový obrázok
patricius95
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky

Vysky77 napísal: 07 Jan 2020, 11:46 v danom matričnom zápise sú uvedení rodičia narodenej dcéry Terézie Vyskočovej (Theresia Wiszkocs) zo 17. mája 1835. Pri otcovi je zapísané: Joannes Wiszkocs Metalifossor caeo regius, RC., to znamená Ján Vyskoč kráľovský baník. Slovo caeo sa mi nedarí spoľahlivo preložiť. Ak by ste mi poradili, bol by som potešený.
caeo je skratka od caesareo = cisársky. To znamená, že Ján Vyskoč bol cisársko-kráľovský baník.
S pozdravom
Patrik Zakarovský
Vysky77
Člen
Člen
Dátum registrácie: 15 Feb 2018, 19:57
Predkovia z oblasti: Rod Vyskoč-Lisková, Ružomberok, Ľubietová, Smolník Zachar-Bešeňová, Turík, Lúčky

Ach tie skratky.
Patrik ďakujem.
Napísať odpoveď