Link na záznam (štvrtý zhora):
https://www.familysearch.org/ark:/61903 ... cat=773348
Vedel by to niekto nájsť? Ďakujem

Na to si zvyknite. Nikto nemal občiansky, mená sa zapisovali po pamäti, alebo ako sa nahlásili zapisujúcemu. Ďalej treba brať v úvahu aj rôzne spôsoby zápisu.Majoslav1996 napísal: ↑11 Máj 2020, 20:16 Ďakujem
Našiel som záznam krstu 27.02.1853, avšak namiesto priezviska Černecký je tam Černický.
Každopádne mama je uvedená ako Mária Kamenská, čo sa zhoduje, otec Georgius, čo sa tiež zhoduje.
Zmiatlo ma najmä to Černecký/Černický, ale asi to bol preklep.
V minulosti vek nezohrával úlohu ako dnes. Obyčajní ľudia to nejako nesledovali. V neskoršej minulosti sa stretnete s ešte väčšími odchýlkami, dokonca pri úmrtiach starých ľudí priam odhadmi (niektorí zapisovali len zaokrúhlene na celé desiatky rokov). Preto tam potom nie sú výnimoční ani 100-roční, hoci v skutočnosti nemuseli mať ani 90. Pri sobášoch niekedy mohlo byť dôvodom vedomé klamanie kvôli veku dospelosti (nedospelí, pod 24 rokov, potrebovali súhlas).Majoslav1996 napísal: ↑11 Máj 2020, 20:16 Chcem sa opýtať ako je možné že tie veky pri svadobných záznamoch boli nepresné,, možno mám blbú otázku, ale to mladomanželia nevedeli svoj presný vek v 19. storočí?