Matrika Terchova
- Obsivan
- Člen
- Dátum registrácie: 18 Máj 2013, 10:38
- Predkovia z oblasti: Terchova, Teplička nad Váhom, Gbeľany, Bela, Mojš, Riečnica
Od roku 1686 do roku 1731 sú zachované cirkevné záznamy z Terchovej v matrike Varínskej farnosti, kam v tom období obec spadala. Od roku 1767 do roku 1820 a od roku 1824 do roku 1895 sú zachované cirkevné záznamy z Terchovej v Terchovskej farnosti. Oboje sú dostupné v Bytči, napíšte mi súkromnú správu, fotil som to.
-
- Veľmi aktívny člen
- Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:58
- Predkovia z oblasti: Kubaš,Peldik z Brezy, Greňo z Lomnej, Páterek z Beňadova, Kobida z Bobotu, Závodský z Motešíc, Fodora, Šiarik z Hradišťa, Korencsik z Topoľčian,
Zdravím, potreboval by som poradiť ohľadne matrík Terchová. Pod ktorú farnosť patrila Terchová pred rokom 1767. Pozrel som matriky Varína pred rokom 1767, ale nenašiel som tam Terchovčanov.
A druhá otázka: Má prosím niekto urbár Terchovej nafotený.
ďakujem
A druhá otázka: Má prosím niekto urbár Terchovej nafotený.
ďakujem
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
Od 1731 má vlastnú farnosť: https://www.terchova.sk/navstevnik/historia/obec
Naposledy upravil/-a duros v 14 Jan 2023, 18:31, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: Zároveň presunuté do správneho subfóra (pôvodne v Genealogická knižnica)
Dôvod: Zároveň presunuté do správneho subfóra (pôvodne v Genealogická knižnica)
-
- Veľmi aktívny člen
- Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:58
- Predkovia z oblasti: Kubaš,Peldik z Brezy, Greňo z Lomnej, Páterek z Beňadova, Kobida z Bobotu, Závodský z Motešíc, Fodora, Šiarik z Hradišťa, Korencsik z Topoľčian,
Zdravím, ďakujem za odpoveď. Čiže matriky Terchovej z rokov 1731-1766 neexistujú, nezachovali sa.
- Obsivan
- Člen
- Dátum registrácie: 18 Máj 2013, 10:38
- Predkovia z oblasti: Terchova, Teplička nad Váhom, Gbeľany, Bela, Mojš, Riečnica
Mnoho rokov som sa snažil dopátrať čo sa s nimi stalo, ale bohužiaľ neúspešne. Vôbec ani nie je jasne či farár uvedenú matrika vôbec viedol v tomto obdobi. Ak chcete urbar tak mi napíšte správu.