migrace Slováků do Dolnej zeme

Akékoľvek iné otázky, v ktorých potrebujete poradiť (nie priezviská, matriky, archívy, čítanie materiálov a pod. - na to sú zvlášť subfóra!).
MonikaFrlaus
Príspevky: 2
Dátum registrácie: 12 Jan 2021, 14:23
Predkovia z oblasti: Frlaus, Trnie, Breziny, Dobrá Niva, Slovensko, Madarsko, Rumunsko, Arad, Nadlak

Dobrý den, pátrám po předcích ze Slovenska, Zvolenská stolica, obce - Dobrá Niva, Trnie a Breziny. Prosím, ...existují na Slovensku v archivech dochované záznamy - soupisy, seznamy rodin, které migrovaly v 2 a 3 vlně do Dolnej Zeme ze Slovenska nebo Madarska? Případně kde a kam se zapisovali migranti kteří dorazili do Rumunského Nadlaku?

Budu vděčná za jakékoliv informace nebo stopy. Děkuji předem. Monika F.
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Príspevky: 4935
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Dobrý deň, v slovenských nie, ale v rumunských. Odborníkom na túto oblasť je pán Radek Ocelák, ktorý má aj vlastný web a je nájditeľný aj na Facebooku. Je aj autorom viacerých kníh na túto tému. Odporúčam kontaktovať jeho.
milosu
Člen
Člen
Príspevky: 65
Dátum registrácie: 29 Máj 2016, 12:25
Predkovia z oblasti: Zupy Gemer, Malohont, Zvolen, Nitra

Skuste http://www.komlos-rodokmene.eu/
Je to o Komlosi, ale su tam udaje aj z Nadlacu. Pokial mate nejake konkretne mena/udalosti/datumy, mozem sa Vam na to pozriet aj ja.
Milos U.
masu
Veterán
Veterán
Príspevky: 353
Dátum registrácie: 31 Mar 2013, 16:25
Predkovia z oblasti: Jaslovský, Fridrich, Záhorie, Svätý Jur, Kaufmann, Payer, Šuša

Dobrý deň,

ja som si pred niekoľkými rokmi písala s p. Hlasznikom. Napísal mi vtedy toto: Ak vsak mate konkretny udaj napr. o krste niektoreho z Vasich predkov v Nadlaku, tak sa mozete obratit na Evanjelicky cirkevny zbor v Nadlaku, kde by Vam na zaklade matriky krstov mohli poskytnut nejake informacie, pokialdane obdobie maju vo svojom archive a nebolo odovzdane do stanych archivov v Rumunsku alebo Madarsku.
Kontaktna adresa na pana seniora Juraja Balinta je: nadlac1@arad.astral.ro

Možno som pomohla.

Peknú sobotu

MASU
Napísať odpoveď