Co mam potvrdene z fary je ze moj pradedko Ignac Chromik sa narodil v 1879 rodicom Georgius Chromik & Dorotea Paluch.
Nasla som aj zapis sobasa Juraja a Doroty z roku 1861
Zo zapisu tohto sobasa viem ze Juraj mal v den sobasa 25 rokov a taktiez ze jeho otec bol Adam.
Nasla som krst Juraja z roku 1838 (nie 1836 ako by mal by ak mal 25 rokov v 1861), ale v poriadku - myslim ze je to spravny zapis krstu lebo rodicia su Adamus Chromik a Maria Gajdoss.
A teraz ten problem - neviem sa pohnut dozadu -
Adam Chromik a Maria Gajdoss mali 6 deti - jeden z nich bol samozrejme Juraj, nasla som vsetky zapisi krstov.
Myslim ze som nasla aj spravnu Mariu narodenu 1813 v Turzovke rodicom Adam Gajdoss a Anna Smicsko.
Nasla som SOBAS medzi Adamus Chromik a Maria Gajdoss - Nov 8, 1830 - a tam je uvedene ze otec Marie bol Adam, takze asi mam spravnu Mariu.
Taktiez je uvedene ze Adamov otec bol Def Joannis - predpokladam ze uz bol po smrti ked sa Adam zenil (sobas v prilohe).
Problem je ze vobec nemozem najst Adamov krst a s urcitostou urcit jeho rodicov.
Najskor som pozerala roky 1811-1812 pretoze som nasla smrt Adama Chromika ktory zomrel Jul 1, 1847 ako 35 rocny (v prilohe).
Tazko ale povedat ci je to on lebo tych ludi v dome Turzovka 618 zilo strasne vela a oni radi pouzivali tie iste mena z generacie na generaciu.
Strany z rokov 1811-1812 z Turzovky su tiez dost poskodene ... tak sa tazko hlada.
Mala by som taktiez spomenut ze som nasla dalsich potomkov z tejto vetvy v USA; cez DNA vieme ze sme rodina ce tuto Chromikovsku vetvu a zatial iba predpokladame ze Joannes Chromik nar. 1812 a Adam Chromik nar. ? boli bratia (ich otec bol Joannes Chromik).
Nasli sme sobas Joan Chromik s Anna Rendel ktori mali syna Joannes Chromik narodeneneho 1812.
Ale zasa nemozeme najst ani sobas medzi Joannes & Anna a ani Anna Rendel nikde v Turzovke.
Uz som sa pozerala aj na Anna Rendel z inych kutov Slovenska a potom v tej farnosti som hladala sobas ale stale nic (myslela som ze sa mozno zosobasili inde a aj Adam mohol byt pokrsteny inde).
Je este nieco co sa da urobit co sa tyka Adama Chromika a najdenia jeho krstu a rodicov? Nahliadnut niekam inam? Kam?
Dakujem!!!!
Zuzana rod. Chromikova