Dlho očakávaná, prvá slovenská príručka ku genealogickému výskumu. Odborníci s dlhodobými skúsenosťami (archivári, historici, jazykovedci, genealógovia ...) v nej poskytujú základné informácie o genealógii a vývoji rodín (rodov) v našom historickom priestore, podrobne (po prvýkrát v takejto hĺbke) informujú o tom, ako skúmať mená, vzťahy i individuálne osudy našich súčasných i historických príbuzných. Práca patrí na Slovensku k priekopníckym, je bohato ilustrovaná.
Martin 2004, 250 s., ISBN 80-968717-6-5
Formát B5 (16,5 x 24,5 cm), pevná väzba
PRÍRUČKA KU GENEALOGICKÉMU VÝSKUMU I.
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
- Prílohy
-
- PRÍRUČKA KU GENEALOGICKÉMU VÝSKUMU na Slovensku a v slovacikálnom zahraničí 1
- prirucka_genealogie.jpg (35.37 KiB) 3971 zobrazení
- pribehrodu
- Dátum registrácie: 22 Máj 2023, 10:04
- Predkovia z oblasti: Geča, Kokšov Bakša, Valaliky, Buzinka, Šaca, Jablonov nad Turňou, Čaklov, Paňovce
Zdravím, je možné túto publikáciu ešte niekde zohnať ? Budem vďačný za každé nasmerovanie, vďaka.
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Táto je už dávno vypredaná.pribehrodu napísal: ↑22 Máj 2023, 10:37Zdravím, je možné túto publikáciu ešte niekde zohnať ? Budem vďačný za každé nasmerovanie, vďaka.
-
- Veľmi aktívny člen
- Dátum registrácie: 20 Jan 2014, 16:25
- Predkovia z oblasti: Pňaček,Vajteršic,Kodrik,Štvrtecký,Kalka ,Ganobčik,Orava,Liptov,Záhorie
Dobrý deň.
Možno Vám pomôžem. Každá vydaná kniha s ISBN musí byť aj v Národnej Knižnici v Martine. Myslím, že každá knižnica má možnosť objednať - vypožičať požadovanú knihu z tejto inštitúcie, samozrejme za poplatok. Vypožičná doba je 1 mesiac s možnosťou ďalšieho predlženia. Ja si v Záhorskej knižnici v Senici takto objednávam hlavne monografie obci, ku ktorým by som sa inač nedostala.
Tiež si myslím, že kniha by sa mohla nachádzať aj v iných knižniciach. Napr. Univerzitná, Vedecká. Možno aj v nejakých študovniach, je to odborná literatúra.
Prajem pekný deň. Anina
Možno Vám pomôžem. Každá vydaná kniha s ISBN musí byť aj v Národnej Knižnici v Martine. Myslím, že každá knižnica má možnosť objednať - vypožičať požadovanú knihu z tejto inštitúcie, samozrejme za poplatok. Vypožičná doba je 1 mesiac s možnosťou ďalšieho predlženia. Ja si v Záhorskej knižnici v Senici takto objednávam hlavne monografie obci, ku ktorým by som sa inač nedostala.
Tiež si myslím, že kniha by sa mohla nachádzať aj v iných knižniciach. Napr. Univerzitná, Vedecká. Možno aj v nejakých študovniach, je to odborná literatúra.
Prajem pekný deň. Anina
-
- Veľmi aktívny člen
- Dátum registrácie: 20 Jan 2014, 16:25
- Predkovia z oblasti: Pňaček,Vajteršic,Kodrik,Štvrtecký,Kalka ,Ganobčik,Orava,Liptov,Záhorie
Len doplním informácie. Kniha má dva diely. Druhý diel naväzuje na 1. , hovorí o badaní v Europe a zámorí, o výskume napr. Rusínov, Židov, Karpatských Nemcov.
Anina
Anina
- pribehrodu
- Dátum registrácie: 22 Máj 2023, 10:04
- Predkovia z oblasti: Geča, Kokšov Bakša, Valaliky, Buzinka, Šaca, Jablonov nad Turňou, Čaklov, Paňovce
Anina veľmi pekne ďakujem za dobrú radu.Anina napísal: ↑24 Máj 2023, 09:12Dobrý deň.
Prajem pekný deň. Anina