som rada "duros", že máte aj zmysel pre humor

. A čo, žiadne pripomienky k fotografiám, nepáčia sa Vám? Zistila som u tety, že tie prekrížené biele plachty nosili družbovia, dosť dlhé pravidlo a zvyk na rok 1930, kedy sa brali moja babička pochádzajúca z Dargova a dedko pochádzajúci z Trebišova. Podarilo sa mi zistiť ako sa zoznámili, keďže Dargov nie je tak blízko pri Trebišove. Dedko pochádzal z Trebišova a neďaleko Dargova si odkrúcal "vojnu". Dedko pochádzal z rodiny bohatého gazdu a mal gramofón, keď mali voľno tak sa vybrala partia do okolitých dedín, zastavili sa pred krčmou, pustili gramofón a bola tancovačka. Zašli aj do Dargova, mali to blízko lebo kasárne boli vraj v Bačkove, a na tancovačke v Dargove padla moja babička dedkovi "do oka". Bolo otázne či ju dedkova rodina prijme za nevestu lebo bola chudobná sirota, slúžila už od 10 rokov, ale asi u jej svokra zavážilo, že bola veľmi, veľmi pracovitá. Na môj "vkus" až priveľmi, keď som u nej bola na prázdninách tak som zistila, že najhorší deň v týždni pre babičku bola nedeľa, lebo nemohla pracovať. Mala na prázdninách 5 vnúčat a keď sme sa chceli hrať tak sme museli "zdrhnúť" hneď po raňajkách lebo inak sme až do obeda pracovali, dokázala nájsť prácu aj 3 ročnej vnučke a zvládla by "zorganizovať" prácu aj celej čate vojakov. Bola to výnimočná žena a celý život sa musela riadne "obracať" lebo dedko na "vojne" schytal týfus, z čoho sa mu triasla pravá ruka a tak sa babička musela riadne obracať aby sa jej tri deti mali dobre. Pozdejšie o 60 rokov sa zistilo, že ten tras nemal od týfusu ale bol to Parkinson, veľmi zriedkaví v tak mladom veku.
Musela som to napísať lebo stránke geni je výnimočne dobrá stránka, priam vedecky analytická, "duros" si to stráži, a len táto časť je podľa mňa na odľahčenie "vedeckosti" kde nemôže mať pripomienky, alebo áno?
iobagion