nové matriky
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
Mam pocit, ze ak sa hovorilo o niecom takom, tykalo sa to tych matrik, ktore su z rokov 1895-1906 a ktore su ulozene v pobockach statnych archivov. Bolo to myslene tak, ze na konci je vzdy pripojeny index (aspon co som ja videl).
- patricius95
- Administrátor
- Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
- Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky
Na východnom Slovensku boli matriky odovzdávané do r. 1907, avšak indexy k matrikám sú z rokov 1895-1922. Niektoré archívy indexy k matrikám prevzali, iné ich ponechali na matrikách a ako vidíte, niekde sa našli aj pracovníčky, ktoré ich okopírovali- som rád, že aj takéto pracovité zamestnankyne v našich archívoch pracujú.
S pozdravom
Patrik Zakarovský
Patrik Zakarovský
-
- Veterán
- Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:30
- Predkovia z oblasti: Trebaczky, Sztankovics obce v okolí Piešťan
Z toho mi vychádza, že tí, ktorí majú matriky do roku 1947 môžu byť šťastní, no a my, ktorí končíme rokom 1895 si musíme počkať takých 50 rokov, než nám ich dajú k dispozícii. Závidíme.

- patricius95
- Administrátor
- Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
- Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky
Aj keď na jednej strane majú matriky do r. 1947 na tej druhej strane je nutné podotknúť, že nie sú online o Mormónov...
A z výhody sa razom stáva nevýhoda i pre ľudí študujúcich iné matriky z toho istého mikrofilmu
(alebo skôr
)
A z výhody sa razom stáva nevýhoda i pre ľudí študujúcich iné matriky z toho istého mikrofilmu

S pozdravom
Patrik Zakarovský
Patrik Zakarovský
-
- Veterán
- Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:30
- Predkovia z oblasti: Trebaczky, Sztankovics obce v okolí Piešťan
Na jednej strane mám aj takéto, ale na tej druhej, tej zaujímavejšej mi chýbajú. A neviem, či ich majú vôbec aj Mormóni.patricius95 napísal:Aj keď na jednej strane majú matriky do r. 1947 na tej druhej strane je nutné podotknúť, že nie sú online o Mormónov...
A z výhody sa razom stáva nevýhoda i pre ľudí študujúcich iné matriky z toho istého mikrofilmu(alebo skôr
)
Online? A načo? Stačí pár schopných radcov na geni "A je to".

- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
http://lmgtfy.com/?q=sedem+hlavn%C3%BDch+hriechovDari napísal:A nemôžete napísať aj tých ďalších šesť?duros napísal:Pani Dari, nezavidte, je to jeden z hlavnych siedmich hriechov
Ja tiez nie som svaty, zopar ich mam aj ja na konte