Zápis smrtného pádu

Akékoľvek iné otázky, v ktorých potrebujete poradiť (nie priezviská, matriky, archívy, čítanie materiálov a pod. - na to sú zvlášť subfóra!).
david
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 04 Sep 2013, 02:56

Neviete niečo o tomto type dokumentu? Kedy sa vydával(či pri každom úmrtí), komu(pozostalým, alebo aj úradom(matrike, súdu)), za akým účelom a či sa dnes nachádzajú v archívoch(súdoch, zbirke matričných listín)?
smrtny_pad.jpg
smrtny_pad.jpg (65.87 KiB) 2310 zobrazení
Imrich
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:16
Kontaktovať používateľa:

Vložte do Google: "Zápis smrtného pádu" a dostanete dve stránky-dokumenty, ktoré Vám odpovedia na viaceré horeuvedené otázky.
david
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 04 Sep 2013, 02:56

Tie zákony som samozrejme čítal, i keď veľmi zrozumiteľné nie sú, ale išlo mi skôr o praktické skúsenosti a to hlavne o stav v archívoch. Ten dokument nie je môj, ja by som chcel taký nájsť v archíve.
Dari
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:30
Predkovia z oblasti: Trebaczky, Sztankovics obce v okolí Piešťan

david napísal:Neviete niečo o tomto type dokumentu? Kedy sa vydával(či pri každom úmrtí), komu(pozostalým, alebo aj úradom(matrike, súdu)), za akým účelom a či sa dnes nachádzajú v archívoch(súdoch, zbirke matričných listín)?
smrtny_pad.jpg
Toto je jeden z dokladov dedičského konania. Ja mám taký istý. Tiež som ho získala zo súdu. Neviem aký rok Vás zaujíma, ale určite by som požiadala príslušný súd (teda súd ktorý dedičstvo prejednával a to podľa posledného bydliska zosnulého). O dobe archivovania súdnych spisov sme tu už písali.
Napísať odpoveď