Popletené Viesky

Staré matriky, digitalizácia, aké informácie nájdete v matrikách.
cathy.g
Dátum registrácie: 21 Feb 2013, 21:21

Možno to nie je novinka, ale práve som zistila, že na familysearch.org je v Gregorovej Vieske / Lučenec zaradená matrika z Ladomerskej Viesky/ Žiar nad Hronom. Rovnako som konečne našla súpis obyvateľov 1869 z Viesky pri Bystričanoch (Prievidza), ktorý bol zaradený ako Vieska ( prvá strana však stále hovorí o Ladomerskej Vieske), no podľa obyvateľov je to Vieska pri Prievidzi. V súbore sčítanie obyvateľov 1869 Bystričany je nesprávne zaradený súpis Ladomerská Vieska.
Používateľov profilový obrázok
patricius95
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:08
Predkovia z oblasti: Ličartovce → Zakarovský, Ruské Pekľany → Koscik, Havranec → Leľo, Nitr. Streda → Trenčiansky

Je dobré, že na to upozorníte aspoň tu na fóre, možno niekto, kto tieto údaje hľadal a bol neúspešný vďaka Vám nájde údaje, o ktoré má záujem. Najsmutnejší na Vašom zistení je fakt, že okrem upovedomenia ostatných genealógov nemôžete nič robiť - FS sa vždy odvoláva na fakt, že dané matriky / súpisy im v tomto stave boli poslané a oni s tým nič nevedia spraviť...
S pozdravom
Patrik Zakarovský
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Svojho casu som tu na to zalozil vlakno s nazvom "Chyby na Familysearch", ale zapadlo do zabudnutia. Konkretne Vieska je tam tiez: viewtopic.php?p=5564#p5564
A samozrejme aj spusta dalsich. Povodne som chcel, ze s tymto pomozeme FS, ale ked vidim ten nezaujem...
p.gregor
Dátum registrácie: 26 Jan 2014, 20:34
Predkovia z oblasti: Dág Sárisáp Lutila

V súbore sčítanie obyvateľov 1869 Bystričany je nesprávne zaradený súpis Ladomerská Vieska.[/quote]

:) Super dobre že Duros už dávno zalozil vlakno s nazvom "Chyby na Familysearch to pomohlo a tam pridal
Imrich info že nejaké matriky Žiaru nad Hronom sú umiestnené pod Želovcami, okres Modrý Kameň atd ... A pridal som tam tiež čo som našiel ešte som mal starý nick ... popletene okolo viesky atd.. ale vdaka cathy.g by som nenašiel že Vieska bola zastrčená v Bisztricsény (Bystričany) 1869 tak dik za radu pomohlo !!! .. čo je okolo sčítania asi nie sú písane omyli dalo by sa dať samostatné vlakno napr. popri Chyby na Familysearch ? :| ved ked bolo a je ešte kopec neobjasnených chýb pomohlo ak niečo niekto vie da sem aj je to :? V súbore sčítanie obyvateľov 1869 Bystričany je nesprávne zaradený súpis Ladomerská Vieska od strany 259
Pri hľadaní cesty za šťastím sa riaď tým, čo ti napovedá tvoje srdce.
andrej58
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 02 Nov 2012, 10:03
Predkovia z oblasti: Orava,Marmárosziget

Včera asi došlo k ďalším zmenám na FS, dnes som našiel že na Orave, rímsko-katolícka obec, farnosť Tvrdošín pribudla obec DIVINA (myslím že sa nachádza pri Hornom Hričove). Konkrétne Divina - Baptisms (Krsty) 1771-1840
edit: doplnenie
takže neberte to do úvahy:
Táto obec sa nachádza aj pod Žilinou- tu má 567 obrázkov
Pod Tvrdošínom má len 116 aj je len po r.1803
žeby sieťový škriatok :twisted:
Napísať odpoveď