Dorota Komárová

Máte základné údaje o hľadanom predkovi, neviete však ako ďalej? Opýtajte sa:)
Pravidlá fóra
Pravidlá fóra "Hľadám predka"
Skôr, než položíte otázku v tomto fóre, odporúčame Vám prečítať si tieto pravidlá a snažiť sa ich dodržiavať vo vlastnom záujme, aby Vám skúsenejší kolegovia mohli čo najskôr a čo najpresnejšie odpovedať:
1) Do predmetu témy napíšte konkrétne priezvisko, po ktorom pátrate, prípadne aj oblasť. Ak napíšete "Hľadám predkov", bude názov témy zmenený, pretože predkov tu hľadajú všetci, navyše ide o duplicitu s názvom subfóra.
2) Snažte sa uviesť všetky fakty, ktoré k danému predkovi viete, či už je to narodenie, úmrtie, sobáš, vierovyznanie, lokality, v ktorých žil, alebo čokoľvek iné. Akýkoľvek fakt je lepší, ako nič a môže viesť k rýchlejšej identifikácii.
3) Ak ide o osobu, ktorá už nežije, pridajte link na dokument, týkajúci sa osoby, alebo priložte sken dokumentu, aby sa predišlo omylom pri Vašom čítaní záznamu. Nebuďte ješitní, že Vám sa to stať nemôže. Stáva sa to každému, najmä v začiatkoch. Od toho sme tu, aby sme Vám pomohli, nikoho vopred nezatracujeme.
4) Uvedomte si, prosím, že pátranie po predkoch narodených po roku 1906, je výlučne vo Vašej kompetencii, pretože matriky po roku 1906 sú tzv. "živé matriky", ktoré sú stále uložené na matričnom úrade a údaje z nich sa poskytujú len priamym príbuzným. Preto musíte kontaktovať príslušnú matriku, kde budete musieť preukázať priamy príbuzenský vzťah a za poskytnutie každého záznamu môžu od Vás žiadať správny poplatok 5 Eur. Viac o tom, kde hľadať slovenské matriky: https://www.geni.sk/kde-hladat-slovenske-matriky/

Ďakujeme za pochopenie a želáme veľa úspechov v pátraní po predkoch.
martustus
Aktívny člen
Aktívny člen
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:34
Predkovia z oblasti: rod Benček, Herda, Švec, Belák, región Horné požitavie: Hostie, Topoľčianky,Obyce, Horňany? Bobot?

Dobrý deň. Potreboval by som poradiť. V jednej vetve rodostromu som sa dostal k sobášu Juraja Magušína a Doroty rod. Komárovej - https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... ,163726301 . Zrovna na tejto strane snúbencom neuvádzal kňaz vek :(
Skúšal som nájsť jej narodenie už asi 3 x ale bezvýsledne. Aj v matrike Topoľčianok, aj Jedĺových Kostoľanoch,kde obec patrila predtým. Priezvisko Komár bolo ,aj je bežné v obci Hostie /Keresztúr/ . Narodenie Juraja Magušína som našiel v pohode za pár chvíľ. Čo sa týka narodení dievčat s priezviskom Komárová, niečo som našiel, ale ani jedno sa nevolalo Dorota. Pozeral som aj ich spoločné deti - našiel som ich 7 a všetky majú uvedenú matku Dorotu. Vedel by mi niekto pomôcť s vysvetlením ? Ďakujem pekne.

Martinb
Martustus : martustus@azet.sk
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Aj som zacal s prezeranim matrik, aj na to nemam cas. Ale pri tom sobasi si vsimnite, ze to bol vacsi sobas, lebo su tam minimalne tri dvojice, pravdepodobne rodinne spriaznene, sobasiace sa v ten isty den - este aj svedkov maju rovnakych a vsetci z Hosti...
Mojmír
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 22 Okt 2012, 12:27

Ako pozerám tak to bola štvorsvadba:
-Laurent Komár si bral Annu Magušinovú
-Štefan Boršin si bral Helenu Magušinovú
-Juraj Magušin si bral Dorotu Komárovú
-Michal Magušin si bral Annu Komárovú
a ešte sa ženil aj Jozef Boršin.

Rody Komár, Magušin a Boršin boli teda rodinne prepojené.
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Napisal som preto minimalne tri, kedze pri troch z nich boli ti isti svedkovia.
martustus
Aktívny člen
Aktívny člen
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:34
Predkovia z oblasti: rod Benček, Herda, Švec, Belák, región Horné požitavie: Hostie, Topoľčianky,Obyce, Horňany? Bobot?

Môj problém je , že neviem nájsť narodenie tej Doroty. Ani za ten svet :(
Jej úmrtie som našiel. Zomrela v ten istý deň ako jej muž - v roku 1831- obaja na choleru. On má pri mene vek 50 - jeho narodenie som našiel, ona 49 - ju nie a nie. Zostalo po nich 7 detí.
Martustus : martustus@azet.sk
Imrich
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 17 Okt 2012, 23:16
Kontaktovať používateľa:

Len podporím Jurajov názor. Tí traja Komárovci boli s vysokou pravdepodobnosťou súrodenci. Ak nájdete
v Keresztúre narodenie Laurenta a Anny a budú mať rovnakých rodičov, tak tí rodičia budú zrejme aj rodičmi Doroty. Občas sa stávalo, že pokrstené dieťa do matriky nezapísali (stratil sa lístok,...). Dorota sa mohla narodiť aj mimo farnosť ale ak majú L. a A. rovnakých rodičov, tak máte aj rodičov Doroty a môžte postupovať ďalej.
jan
Člen
Člen
Dátum registrácie: 23 Mar 2014, 15:59

Narodenie Anny, rodičia Laurent a Anna
Napísať odpoveď