Gýmeš, Zlaté Moravce. Začala som pátrať na FS a hneď na začiatku som naďabila na muža, ktorý sa ženil ako 33 ročný v r. 1894 a babička sa narodila v roku 1895. Ako povolanie mal ten muž Sigismund Czére uvedené "žandár, desiatnik". Aj toto by mi vyhovovalo, lebo pokiaľ viem vojakov a žandárov pravidelne premiestňovali, takže sa mohol dostať aj do Šarošpataku, lebo tam sa babička v decembri 1815 vydala za dedka, ako inak by sa muž z Trebišova zoznámil s niekym kto sa narodil v Gýmeši. Aby som si bola istá, či ten Sigismund je môj pradedo, potrebujem rodný list babičky, ale kam mám napísať žiadosť, všimla som si, že sa v pozdejších rokoch malé dedinky zlučovali do jednej a dávali si krásne mená, Zlaté Klasy, Nový Život, Horný Bar, Michal na Ostrove, Gabčíkovo, ... Slovakia (v týchto matrikách som našla mená Czére). Keďže babička sa narodila v júni 1895, myslela som si, že v nejakej matrike by jej narodenie mohlo byť uvedené, aj mená jej rodičov, aj keď je to pre FS "hraničný" rok. Nenašla som nič, takže neviem ako ďalej ...