Ján Kulik

Máte základné údaje o hľadanom predkovi, neviete však ako ďalej? Opýtajte sa:)
Pravidlá fóra
Pravidlá fóra "Hľadám predka"
Skôr, než položíte otázku v tomto fóre, odporúčame Vám prečítať si tieto pravidlá a snažiť sa ich dodržiavať vo vlastnom záujme, aby Vám skúsenejší kolegovia mohli čo najskôr a čo najpresnejšie odpovedať:
1) Do predmetu témy napíšte konkrétne priezvisko, po ktorom pátrate, prípadne aj oblasť. Ak napíšete "Hľadám predkov", bude názov témy zmenený, pretože predkov tu hľadajú všetci, navyše ide o duplicitu s názvom subfóra.
2) Snažte sa uviesť všetky fakty, ktoré k danému predkovi viete, či už je to narodenie, úmrtie, sobáš, vierovyznanie, lokality, v ktorých žil, alebo čokoľvek iné. Akýkoľvek fakt je lepší, ako nič a môže viesť k rýchlejšej identifikácii.
3) Ak ide o osobu, ktorá už nežije, pridajte link na dokument, týkajúci sa osoby, alebo priložte sken dokumentu, aby sa predišlo omylom pri Vašom čítaní záznamu. Nebuďte ješitní, že Vám sa to stať nemôže. Stáva sa to každému, najmä v začiatkoch. Od toho sme tu, aby sme Vám pomohli, nikoho vopred nezatracujeme.
4) Uvedomte si, prosím, že pátranie po predkoch narodených po roku 1906, je výlučne vo Vašej kompetencii, pretože matriky po roku 1906 sú tzv. "živé matriky", ktoré sú stále uložené na matričnom úrade a údaje z nich sa poskytujú len priamym príbuzným. Preto musíte kontaktovať príslušnú matriku, kde budete musieť preukázať priamy príbuzenský vzťah a za poskytnutie každého záznamu môžu od Vás žiadať správny poplatok 5 Eur. Viac o tom, kde hľadať slovenské matriky: https://www.geni.sk/kde-hladat-slovenske-matriky/

Ďakujeme za pochopenie a želáme veľa úspechov v pátraní po predkoch.
marek13164
Iniciatívny člen
Iniciatívny člen
Dátum registrácie: 13 Nov 2014, 13:53

Prosím o pomoc pri hľadaní môjho prapradeda, mám len základné informácie a neviem ako dalej.
Ján Kulik, rímsky katolík, miesto narodenia pravdepodobne Fiľakovo, rok narodenia pravdebodobne medzi 1830 a 1880.
Jeho sobáš tiež neviem nájsť, ale mal syna Jána Kulika nar. 18.1.1891 v Hodejove s Máriou Makoi/Maksi z Jesenského. Jej narodenie tiež neviem nájsť, prosím o pomoc.
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Mate to tazke. Jan Kulik bol pastierom a z narodenia jeho dalsich deti je vidiet, ake stahovave bolo toto zamestnanie. Dalsiu smolu mate v tom, ze aj ked som nasiel dve kandidatky na manzelky v danej lokalite, k matrikam sobasov sa nedostanete online, ale musite ist do archivu.
marek13164
Iniciatívny člen
Iniciatívny člen

Ďakujem za odpoveď a potvrdenie toho čo som sa dozvedel. Tiež som našiel dve Márie z Jesenského, ktoré by mohli byť jeho ženami. Taktiež som už zistil, že sobáše z Jesenského nie sú dostupné online. Kde by, prosím Vás, mohli byť? Na fare v Jesenskom alebo v oblastnom archíve?
Možem Vás ešte poprosiť o vypísanie jeho ďalších detí, ktoré ste našli okrem Jána Kulika?
marek13164
Iniciatívny člen
Iniciatívny člen

A ďalšia vec je, že zo zápisu o narodení a krste Jána Kulika z 18.1.1891 vyplýva, že jeho otec Ján Kulik sa narodil vo Fiľakove. Tam som krstné matriky za teoreticky prípadné roky jeho narodenia prehľadal a nič som nenašiel.
duros
Administrátor
Administrátor
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Dalsie deti: https://familysearch.org/search/collect ... id=1554443

To Filakovo by som bral s rezervou. Nejedenkrat som sa stretol s tym, ze hoci bolo miesto povodu otca uvedene, nie vzdy to zodpovedalo uplne presne.
Matriky sa hladaju v statnom archive: http://www.geni.sk/kde-hladat-slovenske-matriky/
marek13164
Iniciatívny člen
Iniciatívny člen

Ďakujem za ochotu, vedeli by ste mi ešte pomôcť s prípadnými skomoleninami mena matky? Pretože som ju asi našiel ešte aj ako Mariu Makai s ďalším dieťaťom a neviem či to je skutočne ona, ale asi áno. Taktiež ma v tom podporuje to, že u Jána Kulika je zapísaná ako Maria Makoi, kdežto v skutočnosti sa volala najskor Maria Maksi.
duros
Administrátor
Administrátor
Kontaktovať používateľa:

Aj pri Janovi je to jednoznacne "s".
marek13164
Iniciatívny člen
Iniciatívny člen

Tiež si myslím, stránka ju síce ukazuje ako Máriu Makoi, ale určite to bude Maksi. Každopádne Vám ďakujem za pomoc, na 100% som identifikoval aspoň dvoch z jeho súrodencov na základe mien krstných rodičov.
duros
Administrátor
Administrátor
Kontaktovať používateľa:

O indexeroch som pisal aj v tom clanku o matrikach, na ktory som Vam dal odkaz. Indexy su sice dobra vec, ale pokial nevidim obrazok, neverim. A v tomto pripade je na snimku jasne "s".
marek13164
Iniciatívny člen
Iniciatívny člen

Článok som si prečítal, úplne súhlasím. Je to Mária Maksi. Už len nájsť jej sobáš. Skúsil som Rimavskú Sobotu, nič. Prezriem ešte Fiľakovo a potom Hodejov. Ak nič nenájdem, už len archív z fary z Jesenského osobne. A ešte sa pokúsim aj nájsť záznam o narodení Jána Kulika z Fiľakova zo skorších rokov. Jeho dcéra z roku 1883 posúva jeho teoretický rok narodenia trochu nižšie.
Napísať odpoveď