Rodný list z 5.12.1900, kde ho hľadať?
-
- Iniciatívny člen
- Dátum registrácie: 13 Nov 2014, 13:53
Vedel by mi niekto poradiť, kde hľadať rodný list mojej pra starej mamy Júlie Sándorovej, nar. 5.12.1900 v Jesenskom (bývalé Feledince), okr. Rimavská Sobota? V štátnom archíve Banskej Bystrice, pobočka Rimavská sobota, na fare v Jesenskom alebo na matrike v Jesenskom? Je to zrovna to rozmedzie, ktoré by sa teraz malo presúvať do archívov. A na familysearch som našiel záznam v indexe, ale nie je k nemu obrázok, takže originálny rodný list by mi pomohol viac.
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
Rodny list z toho obdobia neexistuje, existuju dva zapisy:
1) v RK matrike, ktora bola odovzdana do Statneho archivu v BB a zahrna nielen obdobie spred 1895, ale az do r. 1925 (koniec-koncov nasli ste oindexovany zaznam): https://familysearch.org/search/catalog ... %20Library
2) v statnej (obecnej) matrike, ktore sa presuvaju do byvalych okresnych archivov, vo Vasom pipade do Rimavskej Soboty.
Rodne listy sa vydavali len ako odpisy z matrik na poziadanie.
1) v RK matrike, ktora bola odovzdana do Statneho archivu v BB a zahrna nielen obdobie spred 1895, ale az do r. 1925 (koniec-koncov nasli ste oindexovany zaznam): https://familysearch.org/search/catalog ... %20Library
2) v statnej (obecnej) matrike, ktore sa presuvaju do byvalych okresnych archivov, vo Vasom pipade do Rimavskej Soboty.
Rodne listy sa vydavali len ako odpisy z matrik na poziadanie.
-
- Iniciatívny člen
Čiže ho hľadať v pobočke banskobystrického štátneho archívu v Rimavskej Sobote?
- duros
- Administrátor
- Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
- Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
- Kontaktovať používateľa:
Ja som Vam napisal oba kde mate hladat - ad 1) v Statnom archive v BB, ad 2) v pobocke SA v RS.
-
- Iniciatívny člen
Ja viem, že niekedy mám aj také nablblejšie otázky, tak majte prosím so mnou trochu strpenia
V genealogii som ešte nový, a všetko radšej počujem 3x než si to overím a zaradím ako fakt

-
- Iniciatívny člen
Díky chlapi za pomoc, tak potom to asi skúsiť len osobne v R. Sobote.