Rodný list z 5.12.1900, kde ho hľadať?

Akékoľvek iné otázky, v ktorých potrebujete poradiť (nie priezviská, matriky, archívy, čítanie materiálov a pod. - na to sú zvlášť subfóra!).
marek13164
Iniciatívny člen
Iniciatívny člen
Dátum registrácie: 13 Nov 2014, 13:53

Vedel by mi niekto poradiť, kde hľadať rodný list mojej pra starej mamy Júlie Sándorovej, nar. 5.12.1900 v Jesenskom (bývalé Feledince), okr. Rimavská Sobota? V štátnom archíve Banskej Bystrice, pobočka Rimavská sobota, na fare v Jesenskom alebo na matrike v Jesenskom? Je to zrovna to rozmedzie, ktoré by sa teraz malo presúvať do archívov. A na familysearch som našiel záznam v indexe, ale nie je k nemu obrázok, takže originálny rodný list by mi pomohol viac.
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Rodny list z toho obdobia neexistuje, existuju dva zapisy:
1) v RK matrike, ktora bola odovzdana do Statneho archivu v BB a zahrna nielen obdobie spred 1895, ale az do r. 1925 (koniec-koncov nasli ste oindexovany zaznam): https://familysearch.org/search/catalog ... %20Library
2) v statnej (obecnej) matrike, ktore sa presuvaju do byvalych okresnych archivov, vo Vasom pipade do Rimavskej Soboty.

Rodne listy sa vydavali len ako odpisy z matrik na poziadanie.
marek13164
Iniciatívny člen
Iniciatívny člen

Čiže ho hľadať v pobočke banskobystrického štátneho archívu v Rimavskej Sobote?
Používateľov profilový obrázok
duros
Administrátor
Administrátor
Dátum registrácie: 11 Sep 2012, 14:52
Predkovia z oblasti: Snopek, Varényi - farnosti Malá Hradná, Dubodiel, Bánovce nad Bebravou, Trenčín, Trenčianska Turná, Dubnica, Jacovce
Kontaktovať používateľa:

Ja som Vam napisal oba kde mate hladat - ad 1) v Statnom archive v BB, ad 2) v pobocke SA v RS.
marek13164
Iniciatívny člen
Iniciatívny člen

Ja viem, že niekedy mám aj také nablblejšie otázky, tak majte prosím so mnou trochu strpenia :-) V genealogii som ešte nový, a všetko radšej počujem 3x než si to overím a zaradím ako fakt
diego19
Dátum registrácie: 31 Mar 2014, 09:44

V Rimavskej Sobote nemajú v štátnom archíve matriku. Hľadanú matriku z rokov cca. 1895-1906 nájdete tu: Okresný úrad Rimavská Sobota, Odbor všeobecnej vnútornej správy, Námestie Mihálya Tompu 2, 979 01 Rimavská Sobota.
Mojmír
Veterán
Veterán
Dátum registrácie: 22 Okt 2012, 12:27

Skusil som tú matriku stiahnúť vo FamilySeachVieweri, ale akurát film číslo 2288897 je blokovaný.
marek13164
Iniciatívny člen
Iniciatívny člen

Díky chlapi za pomoc, tak potom to asi skúsiť len osobne v R. Sobote.
Napísať odpoveď