Ďakujem za info. Recenziu som precital a do druheho clanku sa pustim hned teraz, vyzera to zaujimavo

Áno, archivované boli, dokonca je možné, že táto, na ktorú sa odvolávate, aj reálne existuje, keďže sa na ňu, ako pramenný zdroj, odvolávajú aj v Bánovciach nad Bebravou. Staré listiny so vzťahom na niekdajšie Uhorsko spísal a kedysi dávno, v prvej polovici 19. storočia v desiatich zväzkoch vydal:AndrejK napísal:... Boli takéto listiny archivované a je možné, žeby sa niekde v nejakom archíve nejakým zázrakom dochovala táto donácia z roku 1232 ?
Predpokladám, že takéto knihy sa na nete len tak nenájdu. Na nete som našiel akurát úryvok na e-knihy na google. Dala by sa niekde požičať, prípadne do nej nahliadnuť napr. v Slovenskej národnej knižnici alebo niekde inde ? Teda to sa týka iba toho druhého diela od Marsina.ejco napísal: Staré listiny so vzťahom na niekdajšie Uhorsko spísal a kedysi dávno, v prvej polovici 19. storočia v desiatich zväzkoch vydal:
Fejér, Georg: Codex diplomaticus Hungariae ecclesiasticus ac civilis.
Alebo si skúste prelistovať dvojzväzkové dielo novšej slovenskej proveniencie:
Marsina, Richard: Codex diplomaticus et epistolaris Slovaciae.
Ten Fejér by mal byť dostupný tu: http://mol.arcanum.hu/medieval/opt/a101 ... &a=start_f - akurát moja skúsenosť je že čo sa týka uživateľského komfortu by tieto stránky mali slúžiť ako odstrašujúci príklad, ako sa to nemá robiť. No ale vďaka aspoň zato.duros napísal:Neviem, ci SNK, ale univerzitna by to s najvacsou pravdepodobnostou mohla mat. Domnievam sa, ze aj v archivoch by mohla byt.